Hirdetőtábla

A Csomós Miklós és Nagy Attila élete második futamgyőzelmét szerezte, ami várakozásainkon felüli teljesítmény volt, hiszen mindez murván sikerült. A skodás kettősnek most minden összejött a gumiválasztást is jól eltalálták és a technika is bírta a kihívásokat. Ezzel a győzelemmel bejelentkeztek a bajnoki cím várományosai közé. Őket a műszaki hibával bajlódó Turánék, majd Klauszék követték.

(foto:Csatlos Norbi)

Csomós Mixi – ha csak minimális, 0,3-es különbséggel, de – tovább növelte előnyét az abszolútban Hadik Andrással szemben egy szakasszal a vége előtt, így ha valami nem történik, akkor a škodás páros megszerzi második ORB abszolút futamgyőzelmét, az elsőt murván. Kettejük között 32,2 másodpercre nőt így a különbség, amit még egy több mint húsz kilométer hosszú gyorsaságin sem könnyű ledolgozni. Turán Frigyesék egy újabb apró lépést tettek a harmadik hely megszerzése felé, miután Klauszéknál 1,2 másodperccel voltak gyorsabbak, és akkor még Osváthék is ott vannak, az ő hátrányuk az utolsó előtti gyorsasági után 13,8 másodperc.

(foto: Csatlos Norbi)

Újabb szakaszgyőzelmet zsebelt be a Csomós – Nagy kettős, továbbra is több mint fél perces előnnyel menetel az első murvás győzelme felé. A címvédő Hadikék a biztos célba érkezésre gyúrnak, nem titkolt céljuk, hogy értékes pontokkal növeljék az ORB-ban elfoglalt vezető helyüket. A lőtéri pályákon Olléék megismételték első körös eredményüket és harmadik helyükkel biztosan tartják az abszolút hatodik pozíciójukat. A további időeredmények is azt tükrözik, hogy az utolsó körben kirajzolódtak az erőviszonyok: Turán, Osváth és Klausz osztozik a további előkelő helyeken, elszakadva a mezőny jelentős részétől.

Az ORB-ben Turán Frigyes volt a leggyorsabb a Kislőtéren, de még nála is gyorsabb volt a Citroën C3 WRC-vel száguldó Bútor Róbert! Turán mögött 1,9-cel jött be Hadik, a bajnoki éllovas ezzel a teljesítménnyel 5 másodpercet faragott Csomóssal szembeni összetettbeli hátrányából, így kettejük között valamivel több mint fél perc a differencia. A Kislőtéren Osváth jött be negyediknek, aki ezzel 9,3 másodpercre megközelítette Klauszékat, aki ezúttal az ORB-ben csak a hetedik helyen végzett.

Laroco Sport Website, by Umbrille