Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia R5): „Mint ahogy az eredmény is mutatja, egy jó napot zártunk, nem feltétlenül ez a realitás, hogy ennyivel vezetünk. Nagyon új a murván minden, eddig csak kétszer mentünk, most mi fogunk takarítani, amit kíváncsian várunk. A mai taktika, hogy mindenképpen célba szeretnénk érni, ha helyezést is fogunk bukni, nem leszünk elégedetlenek, hiszen látjuk, hogy a tempónk jó, van még mit fejlődnünk, de örülünk, hogy itt lehetünk.”

Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5 MKII): „Amit kigondoltam a tegnapi napra, azt sikerült teljesítenünk, kicsit talán óvatosabb voltam a kelleténél, ma megpróbálunk egy kicsit gyorsabban menni. Ezen a versenyen bármilyen hiba becsúszhat, azokat szerettük volna elkerülni. Ma is ez a cél, nem szeretnénk nulla ponttal hazamenni, megpróbálunk óvatosan és gyorsan menni.”

Bútor Róbert, Tagai Róbert (Citroen C3 WRC): „Ezzel az autóval így illik, hogy mi legyünk az élen, azonban közel sem tudom kiautózni a maximumát, nem hiszem el, hogy van tovább… Belülről nagyon gyorsnak tűnik, fizikailag kell átállni egy más dimenzióra, hogy egyszerűen elhiggyem, hogy még ennél is lehetne gyorsabban menni. Ami egy kicsit hátráltat, hogy erre az autóra a közepes gumi az nagyon puha, ledarálja, ezért kemény abroncsokkal kell mennünk, ami nem ideális, a kigyorsításoknál sok időt jelent. Ennek ellenére minden pillanatát élvezzük, szenzációs vele menni és nagyon jó érzés, hogy ennyien szurkolnak!”

Turán Frigyes, Bagaméri László (VW Polo R5): „Hál’ Istennek tegnap este sikerült mindent megcsinálnunk az autón, ami komolyabb probléma volt mint gondoltunk. Tegnap még azt gondoltam szerencsétlenek vagyunk, most azt gondolom, hogy szerencsések, mert a bal első féltengelyünk tört el, megszűnt a hajtás, emiatt nehéz volt irányítani az autót. Az a lényeg, hogy átvészeltük komolyabb gond nélkül. Felkészültünk a mai napra, megpróbálunk egy jóízűt autózni!"

Ollé Sasa, Ollé Rebeka (Skoda Fabia R5): „Nem állunk rosszul, de én ettől többet vártam… Szerettem volna az első ötben lenni, az volt a terv, azonban a gyorsok eredményei nem annyira jók. Az utolsó szakaszon jól mentünk, előtte azonban technikai hiba hátráltatott minket, a turbó nem töltött megfelelően, azt az első kör után le is kellett cserélnünk. A mezőny nagyon sokat gyorsult, próbálunk felzárkózni, de az első három helynek nincs realitása, sajnos ez az autó már nem alkalmas arra még murván sem.”

 

Székesfehérvár-Veszprém Rallye, összetett eredmények a szombati nap után:

1. Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia R5)                                +25:35.0

2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5 MKII)                               +36.0

3. Klausz Kristóf, Csányi Botond               (Skoda Fabia Rallye2 Evo)            +37.9

4. Osváth Péter, Papp Tamás (Skoda Fabia Rally2 Evo)                  +53.6

5. Turán Frigyes, Bagaméri László (VW Polo R5)                                +57.7

6. Ollé Sasa, Ollé Rebeka (Skoda Fabia R5)                                         +1:05.1

Laroco Sport Website, by Umbrille