Bartha Nándi és Karetka-Üleki Réka Miskolcon, a salakpályán már ült egy versenyautóban, és az első éles bevetésükön, Székesfehérváron rögtön remekül szerepeltek és még a szerencse is melléjük szegődött. Az 5-ös kategória bronzérmével zárták az ismerkedő futamukat, a pilóta pedig elmondta, hogy szívesen folytatná a sikeresen induló együttműködését, Rékával. Erre a tervek szerint Veszprémben nyílik leghamarabb lehetőség, bár Nándi kicsit sem rajong a Balaton parti murváért. Ám mese nincs, ha pontot szeretnének gyűjteni, akkor ott kell, hogy legyenek a július eleji futamon is. Bartha Nándorral beszélgettünk.  

Mi terveztetek Székesfehérvárra?

Mint minden pilóta én is a célt szerettem volna elsősorban meglátni, ami sikerült is. Karetka-Üleki Réka személyében új navigátorral álltam rajthoz, aki már elsőre szenzációsan végezte a feladatait a jobb1-ben. Az információk időben jöttek, abszolút felkészült volt, nem hibázott, úgyhogy innentől kezdve adott a feladat, meg kell tartani, mert szeretnék vele sokáig együtt versenyezni. Célba értünk, bronzérmet szereztünk az 5-ös géposztályban, ez kedvcsinálónak szerintem tökéletes volt neki is.

Minden rendben volt a hétvégén?

Az utastérben igen, hamar megtaláltuk a közös nevezőt, de a kocsinkkal adódott némi probléma. A motortartó bak megsérült, kiszakadt a helyéről, de sikerült az erőforrást a helyén tartani, eljutottunk vele a Vidi stadionjáig. Annak nem örültem, hogy nem tudtam hozni azt a tempót, amit Miskolcon, Bükkszentkereszten. De az imént említett gondjainkon kívül az ég adta egy világon semmi sem történt velünk. Olyan szinten eseménytelenül telt el a székesfehérvári futamunk, hogy szinte biztosan gyorsan el fogom felejteni az egészet. Csak a célban átvett kupa fog rá hamarosan emlékeztetni.

Te lehet, hogy hamar elfelejted, de én tuti nem. :-) Ebből a sok szép emlékből, amit itt felsoroltál, hogyan fogunk összerakni egy értékelhető élménybeszámolót? :-D

Megoldod. :-) Segítek még egy kicsit még. ;-) A legjobban az oroszlányi pályát szerettük, a többit viszont nem nagyon, ám azokat is teljesíteni kellett. A fehér aszfalt nem okozott különösebb problémát nekem, ismerem már, de azt egyáltalán nem bántam, hogy nem esett rá eső, mert az tuti, hogy több, mint tréfás helyzeteket szült volna. A célban mi vehettük át a géposztályunk harmadik helyéért járó serlegeket, de azt gondolom, hogy ezek a kupák igazából az ölünkbe hullottak, a Bencs testvéreket inkább megillette volna, mint minket, de kiesett a kocsijuk kereke és fel kellett adniuk a futamot. Sajnáljuk, ami velük történt, de ilyen a rallye.

Milyen lesz legközelebb a rallye?

Murvás. Az autónk fel van készítve Veszprémre, fel van emelve, majdnem olyan magas, mint a londoni emeletes buszok. :-) Készen állunk.

Veszprémet imádod, szereted…

Nem, de akkor is menni kell. A székesfehérvári harmadik helyünk annyi pontot hozott a konyhánkra, hogy jól állunk a bajnokságban, ezért tovább szeretnénk növelni az eddigi gyűjteményünket, reméljük, hogy nem csak elrajtolunk a Veszprém Rallye-n, hanem a végén, célba is érünk az Arénánál.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Laroco Sport Website, by Umbrille