Szilágyi Géza ezúttal Gondos Petivel a jobb egyben vágott neki a Székesfehérvár Rallye-nak és annak ellenére, hogy a pilótának fogalma sem volt arról, hogy mire számíthatnak a koronázó város környékén, nagyok voltak az elvárásaik. Szerették volna megtartani, vagyis megerősíteni a vezető pozíciójukat a P13-as kategóriában. 

Erre végül nem kis küzdelem árán kerülhetett sor, de a fiúk most abban bíznak, hogy Veszprémben tovább tudják növelni a Székesfehérváron megszerzett néhány pontos előnyüket. Szilágyi Gézával beszélgettünk.

A Miskolc Rallye után, a P13-as kategória élén álltatok, igaz holtversenyben, Ruszkai Attiláékkal. A Székesfehérvár Rallye-nak még csak a környéken sem jártatok korábban. Mit vártatok a futamtól?

Egy viszonylag elég nagy projekt előtt voltunk, amire a felkészülésünk mértékéhez képest, valamint az időnkhöz mérten nem is sikerült rosszul a felkészülés. Szerettük volna a vezető pozíciókat megszilárdítani a futam végén.

Ez sikerült, de azt hiszem, hogy ez volt az egyetlen dolog, aminek örülhettek, a Székesfehérvár Rallye céljában. Milyen volt a versenyek?

Nem sokkal a rajt előtt kapott egy típusazonos motort a BMW-nk, de nem sikerül jól megoldani az erőforrás cseréjét, mert komoly problémák adódtak a gyorsasági szakaszokon az autóval. A versenyen valami letiltott, és ez nagyban hátráltatott minket. Gyorsasági szakaszonként három, olykor négy autó is megelőzött minket, gyakorlatilag végig kínlódtuk az egész versenyt. Olyan sokat kaptunk a többiektől, hogy szerintem a pályafutásom során, ez a mostani a negatív csúcs, a legnagyobb zakó. Kalandos helyzeteink nem voltak, mert nem volt ahhoz elegendő tempó, hogy bármilyen kalamajka kialakuljon. Mindösszesen egy fél gyorsaságit tudtunk úgy teljesíteni, ahogy azt eredetileg elképzeltük. A kategóriánkból többen is műszaki problémákkal küszködtek, nekünk végeredményben szerencsénk volt, mert ha nem kis nehézségek árán is, de átgurultunk a célvonalon és fontos pontokat szereztünk. Ha ezt nézzük nem alakult rosszul a székesfehérvári futamunk vége. Ennek viszont nagyon örültünk mert máskülönben nem tudtuk volna átvenni a vezetést a kategóriánkban. Igyekeztünk tartani magunkat mindent megtettünk azért, hogy ne értelmetlenül rójuk a kilométereket, és a kitartásunk meghozta a gyümölcsét. A Székesfehérvár Rallye után természetesen nem tétlenkedtünk, a csapat most is az autóval foglalkozik, szeretnénk minél hamarabb a legjobb formájába hozni, nem akarunk legközelebb is a mezőny végén kullogni.

A nevetek ott szerepel a Veszprém Rallye nevezési listáján. Ha ránézek az autótokra, akkor az az érzésem hogy a jóisten is a veszprémi murvára teremtette a BMW-teket. :-) Mit gondolsz a verseny előtt?

Azt gondolom, vagyis inkább azt szeretném, hogy minden tökéletes legyen. Remélem az autónk is az lesz. Jó lenne megtartani a jelenlegi pozíciónkat. Túl sok veszprémi tapasztalatunk nincs, mert csak egyszer, 2010-ben szerettünk volna rajthoz állni, a Balaton partján, de nem vették át a kocsinkat a technikai ellenőrök. Az emlékek tehát nem jók, de a murvát nagyon szeretjük. Régen mentünk már rajta, jó lenne hamar visszaszokni a laza talajhoz, mert a tervünk az lesz, hogy mindenképpen célba érünk, ami mellé úgy gondoltuk, hogy minél több pontot szerzünk majd, és megőrizzük a vezető helyünket a P13-as géposztályban. Ha ez összejön, akkor nagyon boldogok leszünk vasárnap, 17 óra körül a Veszprém Arénánál.

Rallye2.hu - Salánki Gábor

Laroco Sport Website, by Umbrille