Az ORB-ben Turán Frigyes volt a leggyorsabb a Kislőtéren, de még nála is gyorsabb volt a Citroën C3 WRC-vel száguldó Bútor Róbert! Turán mögött 1,9-cel jött be Hadik, a bajnoki éllovas ezzel a teljesítménnyel 5 másodpercet faragott Csomóssal szembeni összetettbeli hátrányából, így kettejük között valamivel több mint fél perc a differencia. A Kislőtéren Osváth jött be negyediknek, aki ezzel 9,3 másodpercre megközelítette Klauszékat, aki ezúttal az ORB-ben csak a hetedik helyen végzett.

Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia R5): „Az utolsó gyorson voltunk párszor az árokban, ahhoz képest, hogy azt gondoltuk ez lesz a legkönnyebb szakasz, ez volt a legnehezebb. Szerintem kicsit bátrabbak voltunk a kelleténél, így a lökhárítóink bánták. Összességében minden ok, jó gumitaktikán voltunk, jó helyen állunk. Még vezetünk 30 másodperccel, úgy gondolom, ezt meg lehet tartani.”

Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5 MKII): „Próbáltunk egy kicsit gyorsabban menni, ezek a pályák alapvetően jobban is tetszettek, mint a tegnapiak. Minden rendben van, terv szerint haladunk!”

Turán Frigyes, Bagaméri László (VW Polo R5): „Majdnem minden tökéletes, az első gyorson nem volt jó a beállításunk, ami miatt kicsit szenvedtünk, de ezen az etapon tudtunk változtatni. Megcsináltuk azt, amit szerettünk volna, feljöttünk a harmadik helyre, ami a tegnapi események fényében nem rossz eredmény. Szépen tudtunk gyorsulni, nyertünk gyorsaságikat is. Jó lenne ezt a helyezést megtartani, ennek fényében fogunk autózni.”

Klausz Kristóf, Csányi Botond (Skoda Fabia Rallye2 Evo): „A mai nap nem úgy alakult, ahogy terveztük, időben nagyon sokat kapunk, folyamatosan csúszkálunk, egyelőre nem találom a féktávokat, így borul az egész tempónk. Igyekszünk délutánra pár dolgon változtatni és reméljük jó irányba mozdulunk.”

Osváth Péter, Papp Tamás (Skoda Fabia Rally2 Evo): „A hegyesdi gyors igazi VB-s pálya, csak ezt kicsit elrontottuk egy korai rajttal. Mindig szerettem ezeket a szakaszokat, izgalmas csatában állunk a többiekkel, próbálunk sietni, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.”

 

Székesfehérvár-Veszprém Rallye, GY7 eredmények:

1. Turán Frigyes, Bagaméri László (VW Polo R5)                                13:17.4

2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5 MKII)                               +1.9

3. Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia R5)                                +6.9                                     

4. Osváth Péter, Papp Tamás (Skoda Fabia Rally2 Evo)                  +13.6

5. Cseh Vilmos, Kuti Péter (Skoda Fabia R5)                                       +14.3

6. Ollé Sasa, Ollé Rebeka (Skoda Fabia R5)                                          +14.3

 

Székesfehérvár-Veszprém Rallye, összetett eredmények:

1. Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia R5)                                +55:34.9

2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5 MKII)                               +30.6

3. Turán Frigyes, Bagaméri László (VW Polo R5)                                +1:04.2

4. Klausz Kristóf, Csányi Botond               (Skoda Fabia Rallye2 Evo)            +1:25.1

5. Osváth Péter, Papp Tamás (Skoda Fabia Rally2 Evo)                  +1:34.4

6. Ollé Sasa, Ollé Rebeka (Skoda Fabia R5)                                         +1:45.4

Laroco Sport Website, by Umbrille