Hirdetőtábla

Berényi László és Pap Tamás kibérelte magának a dobós helyeket a Székesfehérvár Rallye gyorsasági szakaszain az abszolút értékelésben, valamint a 6-os géposztályban egyaránt. A végén mindkét fronton besöpörték az ezüstérmet, és nagyon örültek a célban, mert a - számukra - szenzációs pályákra sikerült megtalálniuk a legjobb beállításokat, amikre már régen vadászott a háromszoros bajnok páros. Laciék Veszprémben sem vágynak másra, és amint látjuk ez érthető is. Ha megvan a jó beállítás az Opel Adam-jukhoz, az már fél siker a szép eredményhez vezető úton. Berényi Lászlóval beszélgettünk. 

A Szombathely Rallye nem éppen a várakozásaitoknak megfelelően sikerült. Mik voltak a tervek Székesfehérvárra és hogyan készültetek a versenyre?

Bodogán Ferenc: Elsőként visszaépítettük a kocsink alá az aszfaltos futóművet és elég sokat kellett magán a futóművön dolgozni magán, a futóművön, hogy az megfelelő állapotba kerüljön a szombathelyi murva után. A féltengelyeket, váltót, revízióra küldtük, tőcsavarokat cseréltünk, és átnéztünk még néhány apróságot a felkészülés során. 

A Székesfehérvár Rallye legnagyobb meglepetését Csomós Mixiék szolgáltatták, akik szinte a rajt után azonnal eldobták a Citroenjüket, pedig az év eddigi versenyein egyszer sem találtak legyőzőre. A „helyi vagány csávó”, a későbbi győztes Zagyva Lajos, is nagyon szerette volna összemérni a tudását a Rallye2 Bajnokság éllovasaival, de erre csak legközelebb kerülhet sor. A rövidke székesfehérvári versenyükről Csomós Mixit kérdeztük.

Gyöngyösi Marcell és Kollár Karcsi a Székesfehérvár Rallye első körében küzdött ugyan az ultra lágy gumikkal, de tizedannyi problémával abszolválta a versenytáv első felét, mint a második félidőt. A szombathelyi győzelmük után srácok örültek nagyon az ezüstéremnek is, de kíváncsian várják a Veszprém Rallye-t, ami Karesznek óriási kedvence, ám Marci először fog vezetni a Balaton parti murvás gyorsaságikon. Gyöngyösi Marcellel beszélgettünk.

Hibján Joci és Szurovcsák Pisti az idei év összes futamán bebizonyította, hogy nem a hangyák hordták össze nekik tavaly, a 6-os kategória bajnoki címét, de amikor a srácok a legjobban érezik éppen magukat, akkor jön a technika zsivány kis ördöge és keresztbe húzza a nyíregyházi páros minden további számítását. Joci ezért most takarosan felrúgta a bilit, és a Veszprém Rallye helyett egy alapos helyzetelemzésre készülődnek, hogy a Baranya Kupán már újra a célban ünnepelhessék meg a versenyük végét. Hibján Józseffel beszélgettünk.

Laroco Sport Website, by Umbrille