Várnai Dávid és Szabó Tomi szeretett volna a hazai versenyén, a Székesfehérvár Rallye-n előkelő pozícióban célba érni, amire minden esélyük megvolt mindaddig, amíg egy technikai probléma keresztbe nem tett a párosnak. De Dávidék egyáltalán nem szomorkodtak a célban, pedig a kupáik egy részét szétosztogatták az ellenfeleik között, de éppen a vetélytársak elismerése volt az, ami a fehérvári duónak végül bearanyozta a hétvégéjét. 

A Miskolc Rallye, a körülmények miatt nem lett a kedvencetek. Ehhez képest Székesfehérvár hazai pálya volt nektek, imádjátok, ismeritek, jó idő volt. Mit vártatok a versenytől?

A borsodi megmérettetés az eső miatt egyáltalán nem feküdt nekünk, ezért a Székesfehérvár Rallye-tól kizárólag csupa szépet és jót vártunk. A hazai pályáinkon mindenképpen nagyot akartunk villantani, nem csak a kategóriánkban, hanem az abszolút értékelésben is. Nem csalódtunk, jól sikerült a versenyünk, jó volt a hangulatunk és az olyan helyeken, ahol át kellett küldeni ott gondolkodás nélkül át is küldtük a Hondánkat. Bevállalósan mentünk. Tomi igazi hajcsárként zavart végig a gyorsaságikon.

Voltak izgalmak, vagy egy sima futam volt?

Nem unatkoztunk már közvetlenül a rajt után sem. Az első gyorsaságin szétesett a váltókulissza, nagyjából a pálya 4/5-ödénél. A maradék távot úgy teljesítettük, hogy keresgéltem a sebességi fokozatokat, de még így is majdnem dobogós helyet szereztünk az összetett értékelésben. Legalább 10 másodpercet bent hagytunk a gyorsaságin. A hibát az etapon hárítottuk el, kötegelőkkel, és olyan jól sikerült a javítás, hogy egész nap tudtunk vele menni. :-) A gyorsaságikon elért eredményeinkkel nagyrészt elégedettek voltunk. Az ötödik szakasz végén megadta magát a jobb hátsó gátló, ami azt eredményezte, hogy a kocsink hátulja össze-vissza pattogott az úton. A stabilitás hiányát meg is szenvedtük az utolsó gyorsaságin, mert visszaestünk az abszolút harmadik helyről a hatodik pozícióba. De a kategóriánkban sikerült megszereznünk az ezüstérmet, nem kellett üres kézzel távoznunk. A kupáknak örültünk, de összességében nem voltunk elégedettek, mert szerettünk volna benne lenni a legjobb ötben. 0,6 másodperccel lemaradtunk róla, de az vígasztalt, hogy nagyon szoros volt a meccs. Az eredményeinktől, vagy a kupáktól számunkra százszor nagyobb elismerést jelentett az, hogy az ellenfeleink kezet ráztak velünk a célban, és gratuláltak ahhoz, hogy mennyire ügyesen versenyeztünk. Ezért tudtam őszintén mosolyogni a céldobogón.

A Veszprém Rallye-t imádod. Ott lesztek?

Még jó, hogy igen, szerintem a murva az igazi rallye. A murva a gyengém, semmi pénzért sem hagynám ki, természetesen megyünk és gőzerővel támadunk. Az autónk már felkészítés alatt van, igyekszünk, hogy mindennel időben elkészüljünk. A Balaton partján remélem, hogy jókorát sikerül csapnunk az asztalra. :-) ;-)

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Laroco Sport Website, by Umbrille