A Veszprém Rallye nem csak a pályák jellege, hanem az időjárás miatt is biztosan nagy kihívás elé állítja a Rallye2 mezőnyébe nevezett 26 versenyzőpárost, hiszen úgy indultak el a pályabejárásra, hogy lógott az eső lába, így könnyen megeshet, hogy esőben írnak itinert, de másnap száraz pályákon kell nekik versenyezni. De a lehetőségek tárháza jelenleg végtelennek tűnik, akár fordított helyzet is elképzelhető. A legnagyobb kihívásnak a hajmáskéri pálya ígérkezik. Megkérdeztük a Rallye2-es versenyzőket a terveikről.

Cseke Péter: Azt tervezzük, hogy nagyon fogjuk élvezni a versenyt és abban is erősen bizakodunk, hogy végre egyszer célba is érünk. :-) Sajnos eddig még nem sikerült, a technika mindig kibabrált velünk, reméljük, hogy most kibírja a versenytávot. Igyekszek majd nem összetörni a VFTS-t.

Karner Zoltán: A tervünk most is az, hogy biztonságosan célba érjünk. Az Iseum Rallye után a veszprémi lesz a második murvás versenyünk a C2-vel, úgyhogy most már próbálunk egy kicsit bátrabban menni, bár azt hallottuk, hogy itt keményebb, autógyilkosabb pályák lesznek, mint Szombathelyen. De ettől függetlenül menni kell.   

Ráti Gergő: Jó eredményt szeretnénk elérni, miközben az autónkra is vigyázni akarunk. Nehéz versenyre számítunk, mert autógyilkosok a pályák, meglátjuk, hogy hogyan sikerül…

Fekete Dániel: Idén még nem ültünk a versenyautónkban, Szombathelyen szerettünk volna menni, de a munkahelyi elfoglaltságaink ezt nem tették végül lehetővé. Váltót is javítottunk az év elején, ahhoz késtek az alkatrészek, ezen két versenyünk is elúszott. Most jutottunk el végre oda, hogy be tudunk ülni, mehetünk, és előfuthatunk, a Subarunkkal. A további terveinket még nem tudom, mert sok a bizonytalanság körülöttünk, de örülünk, hogy itt lehetünk Veszprémben.

Hulmann Gábor: Ez lesz az első Veszprém Rallye-nk. Szeretnénk gyorsan menni, kedveljük a murvát, ha nem lesz nagyon mély a talaj, értsd nem lesz sok sár a pályákon, akkor nem hinném, hogy problémánk lesz velük. Jól felkészültünk, várjuk a vasárnapi napot. Nem felejtettük el, hogy Szombathelyen megnyertük a P12-es géposztályt, de emiatt nincs nagy nyomás rajtunk.

Trencsényi Vince: Azt érzem, hogy jobban sikerült felkészülnünk, mint a korábbi versenyekre. Többet tudtunk foglalkozni az autóval, szerdán tesztelni is tudtunk, sikerült némileg visszaszoknunk a murvához. A jelek szerint a kocsink rendben van, nem titkoljuk, hogy most már a győzelemre kell hajtanunk. Ez lesz a célunk. Három szakaszból kettőn már mentünk tavaly, ebből igyekszünk egy kis előnyt kovácsolni. Hajmáskérről videókat néztünk, szerintem azzal is megbirkózunk. Szeretnénk, ha nem esne éjjel az eső. Nyomni kell majd rendesen a gázt.

Baksai László: Sikerült egy új, erősebb motort szerezni és faragni a Ladánkba, úgy tűnik, hogy a 95 „paripa” után most már sikerült átlépnünk a 100 lóerős álomhatárt. :-) Visszaszereltük a felnikre a jó öreg Pirelliket, amikkel a 2WD kupában szeretnénk valamit villantani. A többi a célig kialakul…

Szabó Zoli: Nagy terveink vannak: :-) Nekem ez lesz az első Veszprém Rallye-m, sőt, még murván sem mentem korábban. Tegnap tudtunk tesztelni, tetszett minden kilométer a teszten, hasznos is volt, mert méterről méterre jobban megismerkedtem a murva sajátosságaival. Nagy segítségemre volt ebben a navigátorom, Milcsevics Lóci, aki tapasztalt versenyző már murván. Ha úgy tudunk menni, ahogy Székesfehérváron is, - egyre jobban összeszoktunk egymással és az autóval – akkor a cél a célba érkezés, első lökhárító javítás és csere nélkül. Amennyire csak lehet jó eredménnyel.  

Dudás Gergő: A legfőbb feladat, hogy célba érjünk, mert embert és gépet alaposan próbára tevő feladat vár ránk a veszprémi murvás pályákon. De azért szeretnénk élvezni is a hétvégét és nem mellesleg gyorsulnunk is kellene. A motorunk új, a teszteken jól muzsikált, de most csak bejáratósan szeretnénk használni.

Godó Tamás: Szeretnénk jól érezni magunkat, reméljük, hogy az autónk és azon belül az önindító is hibátlan lesz. Veszprémben beugrós navigátorral, Begala Tamással fogok együtt menni, köszönöm, hogy kisegít erre a versenyre. Nagyon szeretnénk a célban, technikai gondok nélkül befejezni a versenyt.

Várnai Dávid: Mint mindenki, mi is nyerni szeretnénk. Nagyon tetszenek és fekszenek nekünk az itteni szakaszok. Az autónkat úgy tudjuk, hogy alaposan fel lett készítve, nem szeretnénk kiesni. Az elsődleges cél egy ilyen kemény versenyen a célba érkezés, mert ott van a verseny vége. Arról nem is beszélve, hogy ott lehet nyerni… :-)

Papp Arnold: Célba szeretnénk érni, ez az elsődleges célunk. Most fogok először elől hajtós autóval versenyezni. Tesztelni nem sikerült, egy métert sem mentem vele. Ehhez képest, az első szakasz rajtja előtt lévő 200 méternyi murvás szakasz egy szenzációs főpróbának ígérkezik. :-) Ott kipróbáljuk az autót, aztán igyekszünk felgyorsulni a mezőnyhöz.

Krehlik Nándi: Mindenképpen az első három hely valamelyikén szeretnénk célba érni. Az autónkat úgy érzem, hogy jobban sikerült felkészítenünk, mint a korábbi versenyeken, izgatottan várjuk a rajtot.

Fróna János: Csakis a célba érkezésre fogunk koncentrálni. Ezúttal a régi navigátorom lesz az új, Bartha Nándi ült be mellém a veszprémi futamra. Mi felkészülünk rendesen a pályákból, az autó reméljük, hogy tökéletes lesz és sok ponttal térhetünk haza a verseny legvégén.

Hofbauer Tamás: Nem túl népes a géposztályunk, éppen csak megvagyunk, így szeretnénk végig menni és jó sok pontot szerezni.

Gyöngyösi Marcell: Két lenullázott verseny után tényleg csak célba szeretnénk érni végre. A kocsink jó szokásunkhoz híven ismét az indulást megelőző napon 23 órára készült el, úgyhogy minden a legnagyobb rendben van. :-) Kollár Karesz újra visszaül mellém, már megitta a reggeli sörét, :-) innentől nem lehet gond. :-) Felírjuk a pályákat, aztán pedig igyekszünk ügyesek lenni, hogy a célban találkozhassunk.

Pethő István: Jó kedvűen, de nem sok ötlettel megáldva vagyunk itt. Ezt most annak tudom be, hogy álmosak vagyunk, mert korán keltünk. Alapvetően nyerni szeretnénk most is, mint mindig, és ennek érdekében az autónkkal is sokat bíbelődtünk, úgy néz ki, hogy rendesen összeállt. Az AC-t megjavítottuk, és a pótkereket is jól lerögzítettük. Reméljük, hogy a beállításaink is jók lesznek.

Makovics Ádám: Rendben megérkeztünk Veszprémbe, a papírjaink rendben voltak az átvételeken, az autónk is megfelelt. A fő célunk, hogy rendben célba érjünk a pályafutásunk első Veszprém Rallye-ján.

Roller Gábor: Pályafutásunk első Veszprém Rallye-jára készülünk, így szeretnénk célba érni. Szombathelyen nem sokat tudtunk menni a murván, szeretnénk az ott kimaradt kilométereket bepótolni és a Veszprém Arénánál befejezni a futamot.

Virág Tamás: Az elképzelésünk ugyanaz, mint Szombathelyen. Célba szeretnénk érni, végig akarjuk csinálni az egész versenyt, aztán meglátjuk. A technikai hátrányunk jelentős a kategóriatársakhoz mérten, erőben kicsit kevés a kocsink, de nem probléma. Megoldjuk… ;-)

Vass Károly: Szeretnénk teljesíteni a versenytávot idén is, ami nem lesz könnyű, mert hosszú a futam, tokkal vonóval 391,85 kilométer. Reméljük, hogy kibírja a Ladánk. Sokadik Veszprém Rallye-nk ez már, pláne, ha még a Mikulásokat is beleszámoljuk, nem lesznek ismeretlenek a gyorsaságik.  

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Laroco Sport Website, by Umbrille