Herczig Norbert pályafutása során gyakorta pezsgőzhetett futamgyőztesként Veszprémben. Egészen pontosan ötször nyerte meg a nyári, murvás futamot, tehát a bajnoki címvédő jó érzésekkel és pozitív előjelekkel várja az idei megmérettetést. A sikerszéria 2004-ben kezdődött, majd 2011-ben, 2012-ben, és az elmúlt két esztendőben is nyerni tudott a Balaton-felvidéken.

A remek formára és az újabb eredményes hétvégére ezúttal is szüksége lesz a Skoda Rally Team Hungáriának, hiszen a csata rendkívül éles az idei sorozatban.

- Az éves összetettben tíz pontos előnyünk van, ezt szeretnénk növelni, de legrosszabb esetben megtartani Veszprémben – reagált a felvetésre Herczig Norbi. – Komoly küzdelem várható, nekünk viszont némi előnyt jelenthet, hogy valamennyi versenyhelyszínt jól ismerjük, és azt is tudjuk: hogyan kell ezeken a pályákon eredményesen, sikeresen autózni. Ha végignézem a programot, akkor annyi ugrik be, hogy R5-össel egyedül Vigándpetenden nem autóztunk. Ez a szakasz ugyanis utoljára három esztendeje volt része a Veszprém Rallye-nak, akkor pedig még az S2000-essel versenyeztünk. Rendkívül fontos lesz, hogy a jó formánkat át tudjuk menteni, ha ez sikerül, akkor komoly küzdelemben leszünk a jó helyezések valamelyikéért.

Herczig Norbert hozzátette: az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva felkészülten érkeznek meg Veszprémbe. Mindenféle időjárási viszonyra és a változatos körülményekre is van megoldásuk. Legyen eső, sár, nedves, vagy éppen poros, száraz az útszakasz, tudni fogják, hogy mi a teendőjük.  

- Abszolút elégedett lennék, ha lemásolnák a tavalyi veszprémi formánkat – tekintett előre a hétvégére a bajnoki címvédő pilóta. – Egy évvel ezelőtt győzni tudtunk, persze tudjuk, hogy ez nem ilyen egyszerű. Idén hatalmas a csata az élmezőnyben, ez pedig vélhetően csak fokozódni fog. Sűrű program vár ránk, de attól, hogy a gyorsaságikat szombaton délután és vasárnap rendezik meg, nem nyertünk egy kis időt sem. Csütörtökön ugyanis tesztelünk, pénteken pedig a kvalifikációs szakaszt kell teljesítenünk. Úgy vélem, utóbbinak nem lesz akkora jelentősége, mint Szombathelyen volt, ettől függetlenül újdonság, változatosságot hoz a murvás hétvégékbe. Mindenképpen jó dolognak tartom.  A szombat azért lesz kihívás, mert két hosszabb gyorsaságit kell teljesíteni, vasárnap pedig korán kelünk, hosszú, de bízom benne, hogy eredményes nap vár ránk a veszprémi murván. 

Laroco Sport Website, by Umbrille