Kerék Balázs és Őry Tamás új párosként vágott neki az ORB idei küzdelemsorozatának. A jó eredmények ugyan egy csapásra még nem jönnek, de a páros egyre inkább összeáll. Természetesen, mint mindenhez, ehhez közösen eltöltött időre és rengeteg versenykilométerre van szükség. Ha ez meglesz, akkor az eddig tapasztalt apró-cseprő hibák is elkopnak, a sikerek pedig megérkezhetnek a pároshoz.

-         Azt várjuk, hogy végre legyen egy hibamentes futásunk, bár nem biztos, hogy erre Veszprém a legideálisabb helyszín – mondta mosolyogva Kerék Balázs. – Az egyik kedvenc versenyemről beszélünk, de az is tény, hogy a múltban a legnagyobb csapások is itt értek el. Naphosszat lehetne sorolni az emlékeket, a váratlan eseményeket, mert ez a murva megunhatatlan. Kislőd rendkívül szimpatikus, tavaly nagyon jó volt rajta menni. A Lőtér pedig igazi klasszikus, bármelyik irányba fűzik a rendezők. Taktikázni kell, komoly tempót diktálni a helyenként rossz minőségű, néhol saras murván. A defektveszély állandóan fennáll, alaposan meg kell fontolni a taktikát. Nem lehet eszetlenül autózni, mert ez a „legtökösebb”, legnehezebb bajnoki hétvége.

A korábbi sorscsapások ellenére Kerék Balázs pozitívan tekint az előttük álló feladatra. Minden eddigi tapasztalatára szükség lesz ahhoz, hogy eredményesen zárják a veszprémi hétvégét. A bakonyi gyorsokon ment már tereprali autóval, motorral, baggie-val, WRC-vel és S1600-os technikával is. Most elsősorban az elsőkerekes riválisokat figyelik.

-         Szegénykés a kategóriánk, ezért az elsőkerekes ellenfeleket összességében nézzük – fogalmazott Kerék Balázs.  – Saját magunkkal szemben az egri szintet várjuk el, ahol negyedik-ötödik időket tudtunk menni. Szűzkézzel ez nem volt rossz, de a miskolci kiesés után Fehérváron rossz irányba mentünk el. Igyekszünk ezt a lehető leghatásosabb módon kiküszöbölni, és ott lenni élmenők mögött. Kíváncsi vagyok, hogy az R2-es Peugeot Kupa hiányában milyen csatát vívunk, szerintem azért így sem lesz rossz. A lényeg, hogy gyűjtsük a kilométereket, a tapasztalatokat, később ennek meglesz az eredménye. 

Laroco Sport Website, by Umbrille