A 25. Taxi4 Veszprém Rallye szombati versenynapjának második, és egyben utolsó gyorsasági szakaszát a magyar közönség előtt újra versenyző Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős teljesítette a legjobban. A második leggyorsabb páros a Balogh János, Szőke Tamás kettős lett, a harmadik legjobb időt a Kazár Miklós, Tóth Zsolt duó futotta. A Bútor Róbert, Tagai Róbert páros a negyedik, a Turán Frigyes, Bagaméri László kettős az ötödik legjobb idővel ért célba 21,1 kilométer után.

Két gyorsasági szakasz után a megállapított időkkel jelen állás szerint a Balogh János, Szőke Tamás páros áll az élen, 4,9 másodperces előnnyel Bútor Róbert és Tagai Róbert előtt. A harmadik Kazár Miklós és Tóth Zsolt párosa, a negyedik Hadik András, Igor Bacigal kettős lett.

Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5): „Versenyezni mindig jó, mint ahogy most is! Az első szakasz egy kicsit jobban tetszett, a másodikban a köveket megtiszteltem egy kicsit, mert nem akartam úgy járni, mint az elmúlt évben, hogy már a második gyorson elszáll az esély a jó eredményre. Egy picit ezért gyengébb lett az időm, mint ahogy szerettem volna, de abszolút nem vagyok elkenődve, mert így legalább versenyben vagyunk, és élveztük mindkét szakaszt!”

Herczig Norbert, Ferencz Ramón (Skoda Fabia R5): „Nagyon nagy élmény újra magyar közönség előtt versenyezni, és jó érzés, hogy hasonló körülmények között versenyzünk, mint a nemzetközi színtéren. Talán egy kicsi negatívum az, hogy nem engedtem volna egy percre rajtolni a versenyzőket, hiszen nagyon sok helyen állt meg veszélyesen a por. Egyébként minden nagyon jó!”

Kazár Miklós, Tóth Zsolt (Skoda Fabia R5): „Nagyon jó hangulat volt az autóban, nagyon élveztük a gyorsaságit. Az óriási porban valahogy számoltam a kilométereket, de ekkora sebességnél, alig látni valamit, igazából betegek vagyunk, de szerencsére megoldottuk, versenyképesek vagyunk.”

Velenczei Ádám, Szedő Csaba (Hyundai i20 R5): „Még tanuljuk a pályát, igazából most megyünk itt először. Pályaismeretből sok a lemaradásunk, de azt látom, hogy folyamatosan gyorsulunk, ez is volt a terv. A Veszprém Rallye-n az utolsó gyors után dől el minden, meglátjuk, hogy mi lesz.”

Hadik András, Igor Bacigál (Ford Fiesta R5): „A lőtéren egyszerűen nem tudok jól menni, ez most is bebizonyosodott. Egyébként minden rendben van, holnap egy új nap következik, megpróbálunk jól teljesíteni.”

Ollé Sándor, Czakó-Budai Annamária (Skoda Fabia R5): „Az első gyors számunkra nagyon jó lett volna, csak sajnos történt egy baleset. A második szakaszon pedig volt egy technikai problémánk, a versenyprogramunk kikapcsol, ezt kellett bent a gyorson kapcsolgatnunk, valószínűleg valami fellazult és nem jól érzékel valamit. Reméljük, megtaláljuk a hiba okát. Egyébként nagyon élveztük!”

Osváth Péter, Nemes Csaba (Skoda Fabia R5): „Azt hittük, hogy sokkal jobban sikerült a szakasz, azonban az időeredmények nem ezt mutatják. Tisztul a pálya, ezért mindenki szépen gyorsul. Holnap rákapcsolunk jobban!”

25. TAXI4 Veszprém Rallye, GY2 eredmények:
1. Herczig Norbert, Ferencz Ramón (Skoda Fabia R5) 12:45,0
2. Balogh János, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) +2,2
3. Kazár Miklós, Tóth Zsolt (Skoda Fabia R5) +6,2
4. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5) +7,3
5. Turán Frigyes, Bagaméri László (Ford Fiesta R5) +13,6
6. Hadik András, Igor Bacigal (Ford Fiesta R5) +15,7

25. TAXI4 Veszprém Rallye, összetett eredmények:
1. Balogh János, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) 25:52,9
2. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5)  +4,9
3. Kazár Miklós, Tóth Zsolt (Skoda Fabia R5) +10,2
4. Hadik András, Igor Bacigal (Ford Fiesta R5) +26,2
5. ifj. Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna (Ford Fiesta Evo R5) +32,9
6. Trencsényi József, Verba Gábor (Skoda Fabia R5) +44,8

Laroco Sport Website, by Umbrille