Osváth Péter, akárcsak az előző futamon régi navigátorával, Nemes Csabával és az R5-össel gyűjti a murvás kilométereket. Bízik benne, hogy egyik kedvenc versenyéről újra értékes pontokkal és jó tapasztalatokkal távozik.

Ismét egy számodra jól megszokott versennyel folytatódik a bajnokság, azonban egy teljesen új autóval, milyen reményekkel vágsz neki?

A jól megszokott jelszó a mi esetünkben már minden futamra igaz, rutinos rókáknak számítunk. Visszatérve a Veszprém ralira nagyon szeretem ezeket a pályákat, számomra a szőci gyorsasági és a lőtér az igazán szenzációs. Sokféle jelzővel illetik ezeket a szakaszokat, de akkor is murva, minden benne van, ami egy jó ralihoz kell.

Ebből nagyon úgy hangzik, hogy a murvás versenyeket kedveled jobban?

Valóban így van, azonban valamikor az aszfaltos viadalok sikerülnek jobban…

Mindig azok közé a pilóták közé tartoztál, akik mellett a navigátori ülésben állandó segítőid voltak, azonban egy pár éve ez teljesen megváltozott, folyamatosan cserélődnek az emberkék.

Az idei első három versenyen Répás Zolival mentem, most pedig, mint az előzőn régi mitfáreremmel, Nemes Csabival versenyzem. A kezdet kezdetén állandóság volt körülöttem, most pedig a változás, ami állandó, persze nagyon szeretnék már egy fix emberkét.

A bajnokságban hogy álltok?

Az az igazság, hogy egyáltalán nem nézem, nem vagyunk a top pilóták között, hiszen ebben az évben egyedül a székesfehérvári eredményünk, az abszolút hatodik hely értékelhető, addig csak a tízedik hely környékén táboroztunk. Nagyon szeretnénk, ha ez a tendencia Veszprémben is folytatódna!

Kiemelt támogatónk

Laroco Sport Website, by Umbrille