A Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős immáron négy remek európa-bajnoki futamon van túl, és a harmadik helyen állnak a bajnokságban. Magyarországon csak a Veszprém Rallye közönsége láthatja őket versenyezni az idén, ami mindkét fél számára ajándék.

Remekeltetek idén az Európa-bajnokságban, hogyan látjátok az esélyeiteket a Veszprém ralin?

Egy kicsit kettősség van bennünk: ha rajthoz állunk, azt komolyan vesszük, és a legjobbat szeretnénk kihozni magunkból. De szem előtt kell tartanunk azt is, hogy mi vár ránk még ebben az évben illetve mi csak erre az egy futamra szállunk be a küzdelmekbe és nekünk ez a futam egyfajta jutalomjáték is az eddig teljesített négy európa-bajnoki futam után. Menet közben fogjuk majd látni, hogy milyen itinert sikerült csinálnunk – hiszen Ramónnal ez az első közös magyar versenyünk -, milyen lesz az időjárás, és milyen lábbal keltünk fel. Ez fogja meghatározni a tempót. Mindenekelőtt nagy ajándék nekem, hogy a Veszprém ralin rajthoz állhatunk a magyar nézők előtt.

Miért kedveled ennyire a veszprémi futamot?

Gyerekkorom óta vonz a Balaton. Ezek a pályák közel vannak a tóhoz is, kedvelem a várost, a közeli erdőket, ez egyszerűen csak egy érzés. Persze nagyon tetszenek a gyorsasági szakaszok is. És el ne felejtsem mondani, hogy itt nyertem életem első abszolút első helyét 2004-ben.

Veszprém után mi következik?

Lesz egy lélegzetvételnyi szünetünk, majd augusztus végén következik a Barum Rallye Csehországban, szeptemberben a Rallye Poland, az utolsó futamunk ebben az évben.

Az autóval minden rendben van?

Igen, a technika még nem hagyott minket cserben idén, az autót, mint a többi futamra is, a BRR Team hozza Ausztriából.

Laroco Sport Website, by Umbrille