„Napszemüveg kell és estére fürdőnadrág. Nagyon meleg lesz, de bírom, mert a hétköznapokon is sokat szaunázom” – mondta a júliusi Veszprém Rallye-val kapcsolatban Trencsényi József. – A nyíregyházi versenyző szeretne az élmezőnyben autózni, de mivel sokaknak ez a szándéka, ezért roppant nehéz csatára számít. Minden eshetőségre fel kell készülni.

-         Extrém élményben is volt már részem Veszprémben. Két éve, amikor a kvalfikációt bevezették én kaptam meg 1-es rajtszámot – emlékezett vissza Trencsényi József. – A jutaspusztai rajt előtt azonban egy óriási cumani zúdult a pályára. Amíg a navigátorom a sportbírónak kiadta és visszavette a menetlevelet teljesen elázott és elfolyt rajta az írás. Nem láttunk semmit, pedig az ablaktörlő maximális fordulatszámon ment. Jókora hátrányt szedtünk össze, később azért kellett dolgoznunk, hogy valamit faragjunk az ekkor megszerzett mínuszokból. Veszprém egyébként ilyen. Még az etapon sem lehet mindig tudni, hogy mi történik az emberrel. Kemény, izgalmas, kiszámíthatatlan verseny lesz a mostani is.

Ezt a véleményét elsősorban az elmúlt hetek, hónapok szélsőséges időjárási körülményeire alapozza Trencsényi József. – Éppen ezért minden eshetőségre fel kell készülniük, a futam alatt pedig a külső körülményekre a lehető legjobb reagálásra lesz szükség.

-         Az általam is kedvelt Veszprém környéki murván minden szempontból jobban elmosódnak a különbségek. Akár a beállítások, akár vezetői oldalról sokkal kiegyenlítettebb lehet a csata. A precizitás inkább aszfalton jelentkezik. Ettől függetlenül nagyon oda kell figyelni, mert a murva is komolyan meg tudja büntetni az embert. Érdekesség, hogy minden körben, szinte percről-percre változik a pálya. Közel sem biztos, hogy ugyanott kell elfordulni, vagy esetleg fékezni, mint néhány órával korábban. Sokat kell improvizálni, de nagyon lehet élvezni ezeket a tempós, gyors murvás szakaszokat. Annyira azért nem várjuk jó helyre magunkat. Ha sikerülne a pódium környékén zárni, akkor már nagyon boldogok lennénk. Tudjuk, hogy képesek vagyunk rá, hiszen idén már összejött. Ehhez azonban hibamentes, fegyelmezett versenyzés, és némi szerencse is kell. Különösen Veszprémben. 

Laroco Sport Website, by Umbrille