Kerék Balázs, Őry Tamás (Ford Fiesta)

Ez a mondás élteti most a Kerék-Őry kettőst, akik ebben az évben autót és csapatot is váltottak. A veszprémi versenyre egy nagy teszttel készülnek, ami a Forddal az első murvás megmérettetésük lesz.

Sok változással indult számotokra az idény, ezt hogyan éltétek meg, milyenek voltak a benyomásaitok?

Nagy lelkesedéssel indultunk neki a szezonnak, új autó, új csapat, ami az első versenyeken jól is alakult, most egy kicsit megbicsaklott a lendület. Nyertünk már gyorsasági szakaszt is, amit 100 éves koromig biztosan emlegetni fogok, sőt még a síromra is ráírják "aki nyert gyorsot". Nagyon jó érzés, hogy ez Salgón sikerült, azonban lett egy balesetünk ami miatt kiestünk, utána pedig Pécsen rögtön a verseny elején egy hét eurós alkatrész miatt állt meg az autó. 

Négy futam után, hol álltok?

Nem tudom, hogy van-e bajnoki éllista, nem néztem...

Most lesz az első murvás verseny, és ezzel az autóval még nem mentetek ezen a talajtípuson. Mit vártok?

Csinálunk egy nagyobb tesztet előtte, szeretnénk eredményesen versenyezni. A Mikulás ralin a kétkerekesek között már nyertünk itt szakaszt, így jó lenne az elejében autózni, de számunkra fontos, hogy ne legyen hiba. Nálunk sajnos, ha jön bármilyen malőr, akkor ki kell állnunk. Nem vagyunk olyan szerencsések, mint a többiek, ha hiba van, mindig vége van a versenynek, mindig a szerencsétlenebb storyba kerülünk bele. Most is láttam kicsúszásokat a Mecsek ralin, mi ha így kicsúszunk, biztos megakad az autó, fordulunk hármat a tetején, mások meg átmennek a padkán és megússzák minimális kárral.

Neked a murva mennyire fekszik?

Úgy gondolom jobban, sokkal megengedőbb dolog, nem kell annyira pontosnak lenni. Ha egész évben lehetne murván menni, inkább azt választanám, azt jobban szeretem. Ezeket a pályákat ismerjük töviről hegyire, ez ad egy kis magabiztosságot is.

Van tapasztalatod arról, hogy ez az autó hogyan szerepel murván?

Nincs, de mennek máshol ezekkel az autókkal. Valószínű sokkal jobb murván, mint a Citroen, mert elektromosabban adja le a hajtást, nem olyan agresszíven. Míg a Citroen szűk fordulatszám tartományban használható, ez sokkal inkább nagyobb fordulatszám tartományban tud jól működni. A Citroennek ez nagy problémája volt, hogy belefulladt, vagy ha jött a turbónyomás, kapart mint az őrült. Azt gondolom a Ford jobban vezethető, modernebb, könnyebb autó, Mecseken is szenzációsan jó volt vele menni.

Belevágnál egy új autó vásárlásába vagy ez jó felállás?

A bérlés nagyon jó, Berényi Laciékkal nem engednénk el egymást: korrektek, nagyon segítőkészek, számíthatunk rájuk beállítások terén is, azt gondolom megtaláltuk a helyünket. A terv az, hogy vennék egy új autót, amit a Laciék üzemeltetnek, hogy ez Ford lesz-e az nem biztos.

Hova várod magad Veszprémben?

Mindig jobb helyre várom magam, mint amit eddig nyújtottunk, ha nagyon komplett mezőny indulna, akkor a negyedik-hatodik hely környéke a reális.

Laroco Sport Website, by Umbrille