Turán Frigyeséknek egyelőre idén még „nem adta ki a gép”, kétszer is nulláztak már, a bajnoki címre pedig – saját bevallásuk szerint sincs – sok esélyük. Ezzel együtt mindent elkövetnek azért, hogy legalább dobogóra állhassanak a Volkswagennel a Székesfehérvár-Veszprém Rallye-n!

Ránézve a tabellára, az látszik, hogy felemás a szezonotok. Te hogy látod?

Én máshogy: szerintem rossz szezonunk van! Jó persze, nem egyértelműen rossz, hiszen jó csapatban vagyunk, jó autóban vagyunk, jól megyünk, de az elmúlt hosszú időszakhoz képes nagyon sok a hiba. De ez az én hibám! Egerben is becsúsztunk, illetve most a Mecseken is becsúsztunk… Megpróbáljuk jobban összeszedni magunkat, jobban rendszerbe tenni a versenyt! Nyilván magamban keresem a hibát, próbálunk maximumon autózni, hibamenetesen autózni, de ez utóbbi valahogy nem sikerült az utóbbi időszakban, és ez úgy néz ki, hogy most elég sokba is került nekünk.

Csapaton belül sokat beszélgettek erről?

Természetesen a csapattal együtt próbáljuk közösen megtalálni az okokat! Ezek nem nagy hibák, de most lehet, hogy egy picit vissza kéne vennünk. Biztos, hogy bennem van a hiba, az én koncentrációmban kell keresni a hibát, nyilván ezzel most foglalkozom, próbálok kicsit másként felépíteni a versenyt, a verseny előtti hetet pedig nyugodtabbá tenni, és lelkileg jobban felkészülni erre a mostani futamra. Remélem, hogy ez most már jobban fog sikerülni! Nem érzem, hogy bármi baj lenne, nyilván ezek a hibák benne vannak a versenyzésben, csak ez eddig nem volt ránk jellemző. Persze voltak baleseteink korábban is, de nem szoktak ilyen sűrűn előfordulni. Fejben jobban össze kell raknunk a szezon hátralevő részét, hiszen az biztos, hogy a tempónk az egyik legjobb a mezőnyben, csak az eredményességünk marad el az elmúlt években látottakhoz képest.

Jön a Székesfehérvár-Veszprém Rallye, jó néhányszor mentél már itt. Mennyire szereted ezeket a pályákat?

Alapvetően szeretem a veszprémi pályákat. A Polóval tavaly itt, a Mikulás Rallye-n mentünk először murván, akkor sikerült nagy fölénnyel nyernünk. Optimistán várom ezt a hétvégét! A hegyesdi szakasz nagyon régen volt, de nagyon jó pálya, várom már, hogy ismét mehessünk rajta! Remélem, hogy a minősége nem változott, mert ez egy kiváló, gyors pálya volt mindig is. Szóval én alapvetően szeretem ezeket a gyorsaságikat! Az első napi szakaszok – amelyek fehérvári központtal indulnak – mind voltak a Mikulás Rallye-n is, és bár nem tudom, hogy milyen irányból lesznek, de mindegy is, mert remek pályák. A másnapi gyorsokat is szeretem, bár a márkói nem a kedvencem, de összességében nagyon várom már, hogy menjünk! A veszprémi versenyek mindig jól szervezett versenyek!

Mivel lennél elégedett?

Nekünk az abszolút bajnoki címre – ha csak a többiek nem nulláznak többször is – akkor nincs sok esélyünk. Pedig az idei szezon elején a bajnoki címet tűztük ki célul… Szeretnénk egy nagyon jó autózni, és nyilván akkor élvezzük az autózást, ha nyernünk, szóval céljaink nem változnak! Az biztos, hogy egy kicsit megpróbálunk egy pár százalékkal kevésbé határon autózni! Célba akarunk érni, és egy jó eredményt hozni a csapatnak!

Laroco Sport Website, by Umbrille