Nyilatkozatok a verseny végén

Ranga Péter, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5): „Nagyon örülünk hiszen egy igazán klasszikus Veszprém Rallye-n vagyunk túl, minden volt: nehéz pályák, felhőszakadás, meleg... Igazából tegnap sikerült egy olyan előnyt kiépítenünk, amit ma tartani tudtunk, persze másoknak voltak gondjai, de próbáltunk gyorsan és ésszel menni, hogy ne legyen defektünk. Ma pedig abszolút ismeretlen pályákon mentünk, amiket csak most tanultam, és pláne nehéz volt, hogy mi takarítottunk a többiek előtt. Végig a Balázs idejét néztük és megpróbáltuk kontrollálni az előnyünket. Nagyon boldog vagyok, hogy ez sikerült, megtisztelő volt ilyen nevek között versenyezni!”

 

Benik Balázs, Rácz Bence (Skoda Fabia R5): „Nagyon pozitívan értékeljük a futamot, részünkről ez egy megható hétvége volt, hiszen a kvalifikáció elején még nem nagyon tudtuk, hogy hol a helyünk és mire leszünk képesek. Nem is az autó miatt aggódtam, inkább magunk miatt, hogyan tudjuk ezt az egészet kezelni. Azt gondolom, hogy mind a fiatalokkal, mind a tapasztalt pilótákkal folytatni tudtuk azt a versenyt, amit ezelőtt sok évvel!”

 

Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Skoda Fabia R5): „Küzdelmes versenyen vagyunk túl, nem volt egyszerű ez a mai nap az autóban. A tegnapi 30 másodperces időbüntetésünk tükrében ez a harmadik hely nagyon jó, ezzel a verseny előtt is kiegyeztem volna, hiszen murván nem érezzük magunkat még otthon. Ez egy nehéz verseny, nem kaptunk defektet, az autó jól működött, Attila is jól navigált, szóval minden rendben volt. Nehézséget talán a tegnapi sár jelentett, ma pedig a kövek, gyorsan menni úgy, hogy ne kapjunk defektet.”

 

Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5): „A tizenkettedik helyről tudtuk feltornázni magunkat a negyedik helyre, csupán csak egy hajszál hiányzott a dobogó legalsó pozíciójához. Nincs értelme számolgatni, de az biztos, hogy nagyon jól sikerült volna ez a verseny, ha nem kapunk defektet. Kis öröm az ürömben, hogy a legkomolyabb ellenfelünk Hadik Andrisék mögöttünk végeztek, és így egy pár ponttal növeltük az előnyünket a bajnokságban.”

 

Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5): „Alapvetően boldogok vagyunk, mert számunkra a Veszprém Rallye sosem sikerül, igazából most sem, de legalább itt vagyunk a célban. A tegnapi defekt miatt kicsit hátrébb csúsztunk, ma próbáltunk gyorsan menni, de hiányoztak a tapasztalatok, hiszen a tavalyi balszerencsés futam után, nem tudtam itt versenyezni. A bajnokságban így is versenyben vagyunk Norbiékkal, bízom benne, hogy két izgalmas futam vár még ránk.”

 

Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer Evo IX.): „Ma reggel egy kicsit óvatoskodtunk, így az első kör kissé felemásra sikeredett. A második körben már lazán, számunkra optimálisan autóztunk, ezért úgy érzem, hogy valahol itt van a vége annak, amit mi tudunk. A Power Stage egy kicsit jobban odafigyeltem, hogy a 3-as kategóriában minél több pontot tudjunk rabolni.”

Laroco Sport Website, by Umbrille