Dudás Gergő már azzal letette a névjegyét az ORC-ben, hogy megnyerte a miskolci futamot, de a komáromi fiú Székesfehérváron sem lassított, így most már ő vezeti a bajnokságot.

„A harmadik futam sokkal jobban alakult, mint ahogy arra előzetesen számítottunk, mert a verseny előtt egy héttel sajnos felrobbant a motorunk, ezért egy széria erőforrással mentünk Székesfehérvárra. Teljesen elégedettek vagyunk az ottani második hellyel, főleg úgy, hogy rengetegszer háromhengerezett a motor, az pedig, hogy vezetjük a bajnokságot, külön öröm számunkra!”

A Dudás - Szabó kettős R4-es Mitsubishijének erőforrása biztos nem készül el a Veszprém Rallye-ra, így a páros kénytelen visszaülni a tavaly használt N csoportos Lancerbe.

„Kicsit az esélytelenek nyugalmával fogunk elindulni, mert szerintem nincs az az ügyes kezű pilóta, aki egy N-es autóval olyan teljesítményre lenne képes, hogy megverje az ORC-s kocsikat. Nagyon-nagy különbség van köztük minden tekintetben. Murván amúgy is csak egyszer versenyeztem eddig Mitsubishivel, tehát nincs nagy tapasztalatom vele, úgyhogy Veszprémben nem mi leszünk az esélyesek.”

Mivel a Magyar Bajnokságban általában az aszfaltos futamok vannak túlsúlyban, Gergő is ehhez a borításhoz ragaszkodik inkább.

”Ha épp laza talajon versenyzünk, akkor azt is nagyon élvezem, illetve teljesen más koncepciót igényel a két útburkolat közötti különbség. Tavaly, a Mikulás Rallye-n nagyon tetszett a Kisőtér, valamint kíváncsi leszek a 4 km-es, részben aszfaltos Erő Gyorsaságira, ahol murva gumikon harcolhatunk az extra pontokért. Nagylőteret és Kislődöt is szeretem, igazából nincs olyan pálya, amit ne kedvelnék, de talán legjobban a Nagylőtér jön be, ahhoz ragaszkodnék inkább!”

Az ORC listavezetőjének már megvan az elképzelése, hogyan fog versenyezni a bajnokság legkeményebb futamán.

„Az első körben nyomni fogjuk! Nem azt mondom, hogy ami a csövön kifér, mert nem szeretnék egy végzetes hibát elkövetni, de nem fogunk semmiféleképpen kivárni. Három gyors után pontos képet kapunk majd arról, hova lehetünk elegek az N-es autóval és onnantól fogva ahhoz igazítjuk majd a taktikánkat.”

Laroco Sport Website, by Umbrille