A harmadik helyezésekkel idén már tele van a padlás. No, nem panaszképp mondta ezt a 24. Veszprém Rallye előtt Vincze Ferenc, sokkal inkább örömöt lehetett kihallani a szavaiból. Még akkor is, ha a pilóta helyenként nagyobb elvárást támasztott magával szemben, összességében egyáltalán nem lehet okuk a panaszra. Mindig többre és többre vágynak, ugyanakkor igyekeznek helyén kezelni a dolgukat. Tudják, hogy az előttünk álló két páros mekkora tapasztalattal rendelkezik a sportágban, ettől függetlenül minden hétvégének úgy vágnak neki, hogy győzni szeretnének. Lehet, hogy a 24. Veszprém Rallye-n ez sikerül, de akkor sem lesznek elkeseredve, ha ismét a dobogó harmadik helyére szólítják őket a díjkiosztó ünnepségen.

- Messze vagyunk még a díjkiosztótól, nagyon kemény hétvége előtt állunk, pláne azért, mert a murván még nem érzem magam annyira otthon ezzel az autóval – vágott közbe Vincze Ferenc. – Éppen ezért előzetesen azt mondom, hogy most egy harmadik helynek jobban örülnék, mint legutóbb Fehérváron. Valamiért a murva nem fekszik nekem, tovább kell folytatni vele a barátkozást, hiszen ezeket a futamokat sem lehet elengedni, ha jól pozícióban szeretnénk zárni az év végén. A hét elején tartottunk egy nagyobb tesztet, és valamilyen szinten a szombathelyi tapasztalatokat is igyekszünk felhasználni. Még akkor is, ha a veszprémi gyorsok más jellegűek, mint azok voltak. Úgy szeretnénk odaállni a pénteki kvalifikációnak és a hétvégi futamnak, hogy ütőképesek vagyunk.

Vincze Ferenc egyáltalán nem vállalkozott az esélylatolgatásra, mert szerinte a veszprémi hétvége valamilyen szinten a lutri kategóriába tartozik. Könnyű hibázni, a hamarjában szerezhető defekt pedig nem fér bele annak, aki a végelszámoláskor is szeretne ott lenni az élmezőnyben.

Nem merek előre jósolni, a veszprémi lutri verseny, könnyen lehet hibázni, túlcsúszás nem megengedett, defekt is előfordulhat. Azt szeretem, ha nem kell korán kelni. Az állóképességem nincs gond, sokszor alszom az első két-három gyorson, a mindennapi életben sem kelek korán, ezen változtatni kell. Nem én mondom meg, hozzá kell. Matek lenne esély, de a realitás talaján maradva nagy szerencse kellene ahhoz, hogy bajnokok legyünk. Autózzuk a saját tempónkat, és a harmadik helyet igyekszünk megtartani a bajnokság végéig. Persze nem mondtunk le arról, hogy előrébb lépjünk, remélem idén még tudunk futamot nyerni, de nem leszünk elkeseredve mert minden új, de nem versenyző, legalább futamot nyerjünk, akkor boldogok leszünk. 

Laroco Sport Website, by Umbrille