A 26. TAXI4 Veszprém Rallye a többszörös bajnok Bútor Róbert, Tagai Róbert kettős győzelmével zárult. A Skodás páros az első perctől kezdve úgy autózott végig a kilenc gyorsasági szakaszon, mintha még ma is aktív részesei lennének az Országos Rallye Bajnokságnak. Bútorék rögtön az élre álltak, megszerezve életük első abszolút győzelmét egy Veszprém Rallye-n. 

A címvédő magyar bajnok Hadik András, Kertész Krisztián duót a második helyhez a jó versenyzés mellett némi szerencse is segítette, hiszen Baloghék defektjével kerültek ebbe a pozícióba, akiknek a harmadik hellyel kellett beérniük. A folyamatos műszaki gonddal küzdő Turánék végeztek negyedikként, akik az időközben megérkezett esőben erőre kaptak.

A mezőny ma összesen 400 kilométert tett meg, ebből 125 kilométer volt a gyorsasági szakasz hossza.

Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5): „Nagyon vártam már ezt. Nem gondoltam volna, hogy abba kell hagyjam a versenyzést ahhoz, hogy abszolútban megnyerjek egy Veszprém ralit, sőt úgy, hogy végig vezessem a rajttól a célig. Nagyon nagy öröm számomra, főleg úgy, hogy valószínűleg csak ezen az egy versenyen indulunk ezzel az autóval meg majd a Mikulás ralin, ami viszont nem az országos ralibajnokság része. A szerencse velünk volt, a csapatom tökéletes munkát végzett, a navigátorom tökéletes volt, minden összejött, nagyon jólesett ez a győzelem. Már nagyon sok Veszprém ralin voltunk esélyesek a győzelemre, de mindig valami közbejött, most nem, ezért csak a célban hittem el, hogy nyertünk.”

Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5): „Székesfehérváron rosszul voltam, hogy csak második lettem defekt miatt, most ennek a második helynek alapvetően örülök, mert kicsit az ölünkbe hullott, mert Balogh Jani defektet kapott. Veszprém ralin már nagyon régóta nem értem normális helyen célba, úgyhogy igazából örülünk.”

Balogh János, Holczer Dániel (Ford Fiesta R5): „Ma jól mentünk, jól éreztük magunkat, működik az a koncepció, amit kitaláltunk. Technikailag fel tudunk nőni ehhez a Skodához, versenyben tudunk lenni a srácokkal, ami egy jó érzés, függetlenül attól, hogy murván megyünk. Sok jó élményünk volt a nap folyamán.”

 Turán Frigyes, Bagaméri László (Ford Fiesta R5): „Ezt az utolsó kört lemásolhattuk volna egész nap. Egész nap volt egy műszaki problémánk, ami ugyan nem oldódott meg, de úgy gondolom, hogy ezekre a nedves körülményekre nagyon jók a gumijaink, és ennek köszönhető, hogy meg tudtuk a srácokat verni. Azért haragszom magamra, mert valószínűleg a meleg körülmények között a guminyomásokat elszúrtam, és ezzel megöltük az abroncsokat. A végén már nem nagyon tudtunk fékezni, sokba került.”

Velenczei Ádám, Zsiros Gábor (Citroen C3 R5): „Nagyon kalandos volt az utolsó kör, mert a nagylőtéren a pálya kétharmadánál a szakadó esőben elment az ablaktörlőnk. Próbáltan ennek ellenére keményen lejönni. Azt mondom, hogy teljesen elégedettek lehetünk. Első versenyünk volt murván, az első körben óvatoskodtam, aztán ütöttük-vágtuk, ami meghozta az eredmény. Az előző évek kudarcai után végre itt vagyunk a Veszprém Rallye céljában.”

26. TAXI4 Veszprém Rallye, GY9 eredmények:

1. Turán Frigyes, Bagaméri László (Ford Fiesta R5)                           2:56,1

2. Hevesi István, Józsa Péter (Mitsubishi Lancer Evo VI.)                              +3,7

3. Matics Mihály, Németh Gergely (Mitsubishi Evo IX. RS)          +4,3

4. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5)                                +5,0

5. Balogh János, Holczer Dániel (Ford Fiesta R5)                                               +5,4

6. Rongits Attila, Hannus László (Mitsubishi Evo IX. RS)                 +5,5

 

26. TAXI4 Veszprém Rallye, összetett eredmények:

1. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5)                                1:02:46,6

2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5)                          +17,5

3. Balogh János, Holczer Dániel (Ford Fiesta R5)                                               +24,4

4. Turán Frigyes, Bagaméri László (Ford Fiesta R5)                           +40,9

5. Velenczei Ádám, Zsiros Gábor (Citroen C3 R5)                             +54,2

6. Osváth Péter, Papp Tamás (Skoda Fabia R5)                                 +1:04:13,5

Laroco Sport Website, by Umbrille