A hetedik gyorsasági szakaszt, a második várpalotai kört a Bútor Róbert-Tagai Róbert páros nyerte, ezzel megszerezték negyedik szakaszgyőzelmüket a mai napon. A második leggyorsabb egység a Hadik András és Kertész Krisztián kettőse lett, a harmadik pedig az Ollé Sándor-Tóth Zsolt duó. Bútorék továbbra is vezetik a versenyt Balogék és Hadikék előtt.

Interjúk a második kör végén:

Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5): „Ebben a körben egy gyorsot tudtunk nyerni a háromból. Új gumit tettünk fel ami részben jobb, részben rosszabb. Jobb, mert nem kaptunk defektet, mint sok versenyzőtársunk, de érezzük a hátrányát is. Még egy lapáttal rá kellett tegyek ahhoz, hogy megint tudjunk nyerni egyet, de ez már picit elmebeteg volt, úgyhogy vissza kell vennem egy picikét. De nagyon élvezzük, mert egyelőre minden tökéletes és jól működik. Jó lenne nyerni, 11 másodperc előnyünk van, ami nem túl sok, mert a nagylőtéren az előző körben is sokat kaptunk. Nem akarjuk tönkretenni az autót, így megpróbálok egy húzós, és biztonságit menni. Bízom benne, sikerül beosztani az előnyünket, de ha nem akkor sem fakadunk sírva.”

Turán Frigyes, Bagaméri László (Ford Fiesta R5): „A Popov-szelep negyedik-ötödik sebességben még mindig kinyitogat, ezért nem tudjuk használni teljesen az autó teljesítményét, pedig igazán kellene a turbónyomás. Ez nem a mi versenyünk, el vagyok keseredve. Érzem, hogy bennünk van a jó eredmény, de most valahogy a gumikat sem találtuk el. Lelkileg fájdalmas volt, hogy a Kristóf feltartott a nagylőtéren. Ha valakinek gondjai vannak, úgy érzem, félre kell húzódnia. Nagyon beleszól a bajnokságba, hogy legalább húsz másodpercet álltunk miatta.”

Velenczei Ádám, Zsiros Gábor (Citroen C3 R5): „Próbáltunk gyorsabban menni, kicsit felbátorodtunk a második körre, szerencsére ez az eredményen is látszott.”

Balogh János, Holczer Dániel (Ford Fiesta R5): „Túl vagyunk a második körön. Az első körünk izgulósan kezdődött, el is fáradtam ebben a nagy stresszben. A harmadik gyorsaságin tudtuk felvenni azt a ritmust, amit terveztünk. Ez a kör már jó volt. Jól érezzük magunkat az autóban, a változtatások sikeresnek mondhatók. Picit lehet, hogy gyorsabban kéne mennünk.”

 

26. TAXI4 Veszprém Rallye, GY7 eredmények:

1. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5)                                05:36,0

2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5)                          +2,0

3. Ollé Sándor, Tóth Zsolt (Skoda Fabia R5)                                         +2,4

4. Velenczei Ádám, Zsiros Gábor (Citroen C3 R5)                             +2,5

5. Balogh János, Holczer Dániel (Ford Fiesta R5)                                               +2,7

6. Benik Balázs, Bunkoczi László (Skoda Fabia R5)                            +4,0

 

26. TAXI4 Veszprém Rallye, összetett eredmények:

1. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5)                                52:25,1

2. Balogh János, Holczer Dániel (Ford Fiesta R5)                                               +12,3

3. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5)                          +14,2

4. Ollé Sándor, Tóth Zsolt (Skoda Fabia R5)                                         +26,8

5. Velenczei Ádám, Zsiros Gábor (Citroen C3 R5)                             +40,1

6. Benik Balázs, Bunkoczi László (Skoda Fabia R5)                            +46,2

Laroco Sport Website, by Umbrille