Velenczei Ádám és a Veszprém Rallye-k kapcsolata egyelőre nem az igazi. A fiatal, tehetséges versenyzőnek a tempós, murvás pályákon eddig elmaradtak a sikerek. Egy esztendővel ezelőtt két defekt tarkította a hétvégéjét, amit kénytelen volt idő előtt befejezni. A múltat azonban igyekszik a háta mögött hagyni, csak előre tekint, hiszen Zsíros Gáborral és C3-assal egyre inkább megtalálják a közös nevezőt. 

Ezt pedig a Veszprém Rallye-n is igyekeznek kamatoztatni.

-         Optimista vagyok, bízom benne, hogy a mostani verseny egészen mást tartogat számunkra, mint az előzők - fogalmazta meg reményeit Velenczei Ádám. – Pokolian nehéz lesz. Az aszfalthoz képest, murván egyébként is jóval kevesebb a tapasztalatunk, de most ez lesz a feladat, így az a dolgunk, hogy a lehető legjobban megoldjuk. Éppen ezért örülök annak, hogy a futam előtt egy 100 kilométeres tesztet tartunk, ami sokat segíthet abban, hogy ráhangolódjunk a lazább borításra. Három versenyen vagyunk túl. Szépen, fokozatosan építkezünk, ami minden szempontból érzékelhető. Egerben még jelentős lemaradásunk volt az elejéhez képest, Fehérváron viszont már csak 1-2 tizedről beszélhettünk. Ezt kell a magunk javára fordítani, és akkor előbb-utóbb a sikerek is megtalálnak minket.

Velenczei Ádám szerint a veszprémi szereplést számos olyan tényező befolyásolhatja, amire nehéz, vagy egyáltalán nem lehet felkészülni. Öt perc alatt kialakulhat olyan zápor, ami eláztatja, sarassá teszi az erdős részeket. Ugyancsak lényeges kérdés a defektveszély, hiszen a mezőny rengeteg követ forgat ki a murván, amiket csak nagy szerencsével lehet kikerülni.

-         Aki nem szerez defektet, elég bátor és kellően gyors, annak terem babér Veszprémben – szögezte le Velenczei Ádám. – Elképzelhető, hogy kánikulában kell menni egy nap alatt 120-130 kilométert, na az még combos feladat, igazi férfias kihívás. A programot így írta ki rendező, nekünk pedig meg kell oldani. Azért is bizakodó vagyok, mert a Citroennek az Eb-n és a Vb-n nagyon jó eredményei vannak murván, a csúszós részeken pedig mi is tapasztaltuk, hogy jól viselkedik a C3-as. Az a célunk, hogy a dobogón, legrosszabb esetben a Top5-ben zárjunk, hiszen ebben a kiélezett bajnokságban minden pontnak komoly jelentősége van.

Laroco Sport Website, by Umbrille