Egyre jobban összeforr a családi csapat Vargáéknál, dr. Varga Attila és lánya, Noémi, futamgyőzelmet arattak ugyan Fehérváron mégsem érzi úgy, hogy egy sikeres futamon vannak túl, így Veszprémben egy fantasztikus hangulatra vár.

Hogy sikerült a fehérvári futam, mennyire vagytok már egy hullámhosszon az autóban?

A Fehérvár Rallye nem volt egy sikertörténet, pedig megnyertük a kategóriát. Nem szoktam halandzsázni, amikor azt mondom, hogy nem érdekel az eredmény, nekem csak az számít, hogy milyen ritmusban megyünk és milyen a hangulat az autóban. A lányom fantasztikus, hihetetlen gyorsan ráállt erre a dologra. Nagyon intelligensen, bátran, természetes csinálja, olyan mintha 8 éves kora óta az autóban ülne. Tényleg nagyon ügyes! 

Aszfalton nem vártam nagyon sokat, de ennél azért többet… Nem éreztem igazán jól magam az autóban.

Ez miből fakadt?

Nem tudom megállapítani, lassúnak éreztem magam, nyilván bennem kell a megoldást keresni. Erre Veszprém egy nagyon jó teszt lesz, nem azért mert hatezerszer megyek ezeken a pályákon, hanem nagy a pszichés plusz. Engem nem nyomaszt ha itthon kell mennem, sőt kifejezetten élvezem, nagy a lelki megnyugvás itthon autókázni.

Ráadásul ez egy olyan verseny, ahol a Mikulás Rallye keretein belül, szinte mindig a lányoddal mész.

Igen, kifejezetten jó érzéssel várom, mint amikor jó előérzete van az embernek, így tudom legegyszerűbben megfogalmazni. Az összes többi versenyre úgy kellett munkából beleesnem, most pedig egy másfél-két hetes pihenés után érkezem. Így azt gondolom, hogy egy felszabadult, jó verseny lesz. Remélem, hogy a technikára is tudunk vigyázni, nem fog velünk kibabrálni és akkor baromi jó hangulatú kell, hogy legyen. 

Neked a murva, vagy az aszfalt fekszik jobban?

A murva, azon mentem többször, nyilván ha aszfalton autóztam volna sokat, azon lenne sikerélményem, akkor az lenne a kedvesebb, de én azt vallom, hogy a rali csakis a murva. Sokan vélekednek így, az igazi profiknak pedig mindegy. Én nem vagyok profi, nem is akarok az lenni, de lehet kedvencem, az pedig egyértelműen a murva. 

Laroco Sport Website, by Umbrille