Szélsőségek jellemzik Ollé Sasa szereplését. Korábban nyert már Veszprém és Mikulás Rallye-t is, de több olyan futamnak volt a részese, ahol negatív élmények sorát élte át. Ettől függetlenül imádja a júliusi magyar bajnoki versenyt, hiszen pont a kiszámíthatatlansága adja az érdekességét. No, és persze sok egy más egyéb tényező.

-         Meggyőződésem, hogy ész nélkül kell menni ezeken a pályákon – jelentette ki Ollé Sasa. – Ez nekem általában működik, hiszen imádok nagy sebességgel fordulgatni jobbra, balra. A saját stílusomnak fekszenek ezek a szakaszok, sokkal több hibalehetőséget megengednek, mint az aszfaltos gyorsaságik. Van hely csúsztatni az autót.  A sziklák, a lyukak és a dobbantók ellenére is azt mondom: jobban tolerálja a hibákat, nincs szükség akkora precizitásra, mint máshol. Sajnos a melegre, pontosabban a hőségre nem lehet előre felkészülni. Hét közben is sportolok, így az állóképességemmel nem lesz gond, viszont az autót nagyon igénybe veszi az időjárás.

 

A Skodás versenyző úgy érzi, hogy a bajnoki címért 3-4 páros külön csatája zajlik, a második hullámban azonban óriási az adok-kapok. Nagyon sokan esnek ki versenybaleset és műszaki hiba miatt, valamint a keresztbeverések is jellemzők ebben a bajnokságban. Olléék nem az éves összetettel, hanem az adott versenyen lehetséges legjobb szerepléssel a foglalkoznak.

-         Nincs esélyünk beleszólni a bajnoki címért és a dobogóért zajló külön csatába. Ezt be kell látni, de a hátralévő hétvégéken is a lehető legtöbbet akarjuk kiadni magunkból – tette hozzá Ollé Sasa. – Az egyes versenyeken elérhető sikerekért hajtunk, ami nagyon fontos a jövő és az önbizalmunk szempontjából. A Veszprém Rallye-t megnyerni, vagy a pódiumra kerülni hatalmas dicsőség, hiszen az év egyik legkeményebb futamáról van szó. Komoly erőpróba, férfias csata vár ránk Veszprémben. Fehérvár után ezúttal is Tóth Zsolt ül majd a jobbomon, Rebeka lányom már a saját autóját terelgeti majd a mezőnyben. Igazából féltettem is magam mellett, de mégis szeretne ebben a sportban érvényesülni, így természetesen segítünk neki. Veszprémben egyébként több jelentkező is lenne a navigátori székre, de Zsoltival ismét egymásra találtunk, aminek nagyon örülök. 

Laroco Sport Website, by Umbrille