Osváth Péter a hazai futamára készül és ahogy az elmúlt 20 évben mindig, úgy idén is megkapta a már jól ismert kérdést, hogy melyik pályán versenyez a legszívesebben a Veszprém Rallye-n?

„Hogy őszinte legyek, nekem a ralizás sava-borsát a Szőc-Hegyesd gyorsasági adja meg, de az a szakasz nem szerepel az idei kiírásban, viszont ott vannak a Lőterek, így majd azok kárpótolnak. A defektveszélyes részekre, a nagyobb kövekre, kiálló sziklákra kell odafigyelni, de ennyi, a Kis- és a Nagylőtéren is minden meg van, ami egy jó murvás futamhoz kell.  Az, hogy egy napba van belesűrítve a program, talán még kedvezhet is számomra, mert tavaly a Hungarian Bajan is volt egy maratoni hosszúságú nap és nekem nagyon tetszett, hogy lejöttünk az egyik gyorsról és már mentünk is a következőre. Ennél már csak az lenne a jobb, ha lenne még 2-3 pálya és akkor a Veszprém Rallye is lehetne két napos, de ez nem kívánságműsor, a mostani útvonallap is teljesen rendben van.”

Egerben és Székesfehérváron is egy-egy defekt fosztotta meg az Osváth - Papp kettőst két kiváló eredménytől, de talán a második volt az igazán fájó, hisz a közvetlen élmezőny mögött, az ötödik helyen autózott ekkor a Skodás duó.

„Veszprémbe is szeretném átmenteni ezt a formát, mert végre rájöttem, hogyan tudnánk az elejéhez kicsit közelebb férkőzni. Apróságokon finomítunk és remélem, továbbra is működőképes lesz a taktikánk. Nyomni fogjuk, amennyire csak bírjuk, bízom benne, hogy továbbra is ott tudunk lenni az ötödik hely környékén.”

A veszprémi murvák alaposan igénybe veszik az embert és a gépet is egyaránt, ettől függetlenül Osi szerint nem lehet spórolni egyik pályán sem.

„Ha eredményt akarsz elérni, akkor muszáj gyorsan menni. A Veszprém Rallye a defektekről is híres a Lőterek végett, de az elejében nem foglalkoznak ezzel, mert ha kicsit is elveszed a gázt, akkor lemaradsz. Emiatt biztos lesz meglepetés az elejében, mert a defektek átrajzolják az összetettet, illetve nagyon fontos lesz a kvalifikáció is, mert nem mindegy, hogy te takarítasz, vagy már egy tiszta nyomon haladhatsz teljes gázzal.”

Laroco Sport Website, by Umbrille