Fontos verseny lesz a 26. Veszprém Rallye Turán Frigyes és Bagaméri László számára, hisz mindenképp maguk mögé kell utasítaniuk a bajnokság listavezetőjét, a Vincze - Bacigal kettőst, ha csökkenteni akarják a hátrányukat az összetettben.

„Jó lesz ismét murván versenyezni, szeretek is a laza talajon menni, úgyhogy biztosan jól fogjuk magunkat érezni. Az elmúlt évhez képest szerencsétlenebbül indult az idei szezonunk. Egerben egy kis szerencsével nyerhettünk volna, a gyors pályákon Vincze Feri, a technikásabb szakaszokon pedig mi voltunk gyorsabbak, viszont kaptunk egy defektet, ezzel pedig el is dőlt a sorsunk. Miskolcon egyértelműen mi voltunk a gyorsabbak, ott a technika nem akarta, hogy nyerjünk. Székesfehérváron viszont nem volt jó a tempónk, reálisan talán a harmadik helyben bízhattunk volna. Nem teljesítettem úgy, ahogy szoktam, ennek már tudjuk az okát, de a Székesfehérvár nem a mi versenyünk volt. Azzal, hogy kiálltunk és nem folytattuk közel 4 perc hátrányból, egy jó döntést hoztunk, hiszen az utolsó gyorsot törölték és biztos, hogy azt a Kőhányást elporoltuk volna, ami végül a Power Stage lett.  Ahogy mondtam is, idén nincs szerencsénk, de ez nem törte meg a lendületünket, ugyanúgy fogunk harcolni Veszprémben, mint ahogy tettük eddig minden futamon. Hogy másodikak voltunk kétszer is, nem ad jó szájízt, de el kell fogadjuk azt, amit a sors diktál. Annak viszont örülök, hogy nem a tempónk miatt voltunk másodikak, hanem azért, mert nem volt szerencsénk. Hozzáteszem, hogy Vincze Feri sokkal jobban megy, mint tavaly bármelyik versenyen, ez nem von le semmit az ő teljesítményéből, inkább azt gondolom, hogy a jelenlegi helyezésünk nem ad reális képet a tempónkról.”

Mivel az ide esztendőben egy versenynapba sűrítette a rendező a Veszprém Rallye programját, ezért akár egy apró hiba is végzetes lehet, hisz nem lehet szuper rallyezni. Turán Frici ennek ellenére biztos nem fog spórolni.

„Az élmezőny tempója nem engedi meg, hogy az ember nekiálljon taktikázni. Állni kell a gázon, kockázatot kell vállalni bizonyos esetekben. A kvalifikáción nagyon sok fog múlni, hiszen a rajtpozíció sorsdöntő lehet az egész versenyre nézve. A gumiválasztás roppant nehéz lesz, hiszen különböző körök lesznek és limitálva lesz a felhasználható abroncsok száma. Nagy kérdés, hogy ki milyen gumitaktikával fog versenyezni, illetve ki mennyire szerencsés. Én azt a stílust szeretném folytatni, mint eddig. Szeretnénk gyorsan menni, lehet, hogy emiatt a látványból egy kicsit visszább kell vennem, de ez rettenetesen nehéz, mert tudom, hogy a stílusunk miatt szeretnek minket a nézők és jó volt látni a Turános molinókat a pályák mellett az elmúlt futamokon.  Nagyon köszönjük a nézők támogatását, ez rendkívül sokat jelent mindkettőnknek, ezért is fogunk úgy menni, ahogy csak tudunk! Remélem, nem fog hátráltatni minket semmiféle technikai gond, mert azért megyünk Veszprémbe, hogy győzzünk, ez nem kérdés!”

Laroco Sport Website, by Umbrille