Remek szezont futnak eddig Csomós Mixiék, mert ugyan legutóbb, a Mecsekben nem látták meg a „kockás zászlót”, előtte összejött az, amire már régóta vágytak: a futamgyőzelem! A Székesfehérvár-Veszprém Rallye előtt is optimisták, céljuk, hogy ott legyenek a mezőny elejében, és erősítsék pozíciójukat az összetettben.

Nagyon jól mentek idén! Te mennyire vagy elégedett?

A csapat nevében is mondhatom, hogy azok vagyunk! Mindenképpen jó úton járunk, igaz, volt egy kisiklásunk a Mecsek Rallye-n. Ezen azonban felesleges rágódni, megyünk tovább, és csak előre nézünk! Ahogy mondtam, jó úton haladunk, a bajnokság első fele jól sikerült, ebből még bármi lehet…

Oké, hogy volt egy kisiklásotok, de előtte pedig összejött az első győzelem!

Igen, csak minden jó után jön valami rossz. Pécsen ugye nem sokáig jutottunk, de természetesen a Salgó Rallye nagyon jól sikerült, megszereztük az első győzelmünket, és nem úgy, hogy az ölünkbe hullott, ténylegesen megérdemeltük! Nagyon boldogok voltunk utána!

Mennyire leptétek meg magatokat ezzel a győzelemmel?

Egy kicsit, de főleg azzal, hogy ott tudtunk lenni az elejében, és tudtuk irányítani a mezőnyt – ha lehet így mondani. Úgy érzem, végig a kezünkben volt a győzelem, mindent jól csináltunk. Egy picit meglepődtünk, tényleg, de napközben azért már kezdtünk rájönni arra, hogy tényleg meg lehet ez a siker, amiről régóta álmodoztunk.

Hogy látod, gyorsultál, összeszedettebb lettél?

Évek óta versenyzünk együtt, öt-hat éve együtt megyünk az Attilával. Már a Rali 2-ben is, aztán együtt kezdtük az első osztályt is, illetve most az R5-öst is együtt tanultuk meg. Az évek alatt eléggé összecsiszolódtunk, tudjuk ezeket a helyzeteket kezelni. Egyre több kilométert teszünk meg az autóval, most már másodszor megyünk majd az R5-össel a veszprémi pályákon, nem lesz tehát ismeretlen számunkra, ami nagy előny! És azért futamról futamra csak gyorsulunk, szóval szerintem nem ez a végleges tempónk, én bízom benne, hogy fogunk még gyorsabban is menni!

Ez jelenti azt is, hogy az év végi elszámolásnál egy dobogót „nézegettek”, vagy még ennél is komolyabb a cél?

A dobogó lehet a reális cél! Az év elején ennek nagyon örültünk volna, így év közben azért megjött az étvágyunk, de tudni kell helyén kezelni a dolgokat. Egy év végi TOP3 tökéletes eredmény lenne a csapat számára!

Jön a Székesfehérvár-Veszprém Rallye, murván. Mennyire szereted?

Kicsit ismeretlen nekünk még, hiszen tavaly mentünk ezzel az autóval először murván, és előtte sem sokat versenyeztünk murván. Természetesen nagyon nagy élmény egy R5-össel murván menni, de azért még sokat kell tanulnunk. Nem biztos, hogy itt fogjuk megszerezni a második futamgyőzelmünket, de mindenképpen a dobogó körül akarunk autózni. Tudjuk, hogy milyen pályák várnak ránk, szerintem egy nagyon jó verseny előtt vagyunk. Nagyon jó pályák lesznek, nagyon várjuk már! Mindenképpen szeretnénk pontokat szerezni, hiszen mínuszoltunk egyet, célba kell érnünk, hogy ha év végen tényleg komoly eredményt akarunk elérni! És úgy érzem, ha célba érünk, akkor ott leszünk a TOP5-ben.

Laroco Sport Website, by Umbrille