Kevés olyan páros létezik, akik nem a többiekhez mérik magukat az apja-fia kettős, ifj. Fekete-Fekete duó pont ilyen, ők saját magukkal, no és a stopperral versenyeznek.

Lassan két éve ezen a versenyen debütáltál, mi történt azóta?

Továbbra is az édesapámmal megyek, éppen most lesz két éve, hogy a raliban egy Citroen C2R2-vel megyünk. Nem egy régi folyamat, tavaly több versenyt kellett kihagynunk, mert nem volt megfelelő az autó, nem jöttünk rá egy-két kisebb hibára, és sokat kellett az alkatrészre is várnunk. Idén megpróbálunk az összes versenyen rajthoz állni. 

Eddig hogy álltok, hogy néz ki az idei bajnokság?

Számunkra az a legfontosabb, hogy az első osztályban versenyzünk, így először minél több versenykilométert akarunk szerezni. Igazából nem is nézzük az eredményeket, vagyis a bajnokság ezen részével nem foglalkozunk.

Mesélj, hogy sikerült az idénynyitó Miskolc Rallye, aztán a salgói folytatás?

Miskolcon sajnos ki kellett állnunk, mert a váltó tönkrement az autóban, a Salgó Rallye-n pedig a munkahelyi elfoglaltságaink miatt nem tudtunk rajthoz állni. Szerencsére a folytatás már ennél sokkal jobban alakult, Szombathelyen és Székesfehérváron is a harmadik helyen végeztünk.

Elégedett vagy ezzel a „bronzos helyezéssel”?

Abszolút, hiszen én nem másokkal szeretnék versenyezni, hanem magammal. A gyorsasági szakaszokat minél pontosabban és baj nélkül teljesíteni. Ez a cél, hogy minél gyorsabbak legyünk, és minél több kilométer gyűjtsünk. Az autót pedig jól fel tudjuk készíteni, hogy bírja az egyes futamokat.

Elégedett vagy az autóval, jó választásnak bizonyult?

Igen, jó autó, úgy gondolom, hogy már minden alkatrészünk meg van hozzá, hogy végig tudjunk menni vele, akár több szezont is. Az elején voltak problémák, egy-két dolog hiányzott, de most már teljes a felszereltség.

Murván már többször mentetek, nagyobb a rutinotok, így különösen örülsz, hogy a Veszprém Rallye következik?

Ez számomra hazai pálya, de még így is meg tud minket tréfálni, hiszen itt bármi megtörténhet. Tavaly egy ugratás okozta a vesztünk, mert kilyukadt a hűtőnk. Itt tényleg az utolsó gyorsasági célja jelenti a verseny végét. Megpróbálunk minél többet kihozni magunkból, ezért arra törekszünk, hogy javítsunk a saját időnkön.

Laroco Sport Website, by Umbrille