Hadik András és a Veszprém Rallye-k kapcsán egyáltalán nem beszélhetünk sikertörténetről. A bajnoki pontversenyben második helyen álló pilóta több mint két évtizede, egészen pontosan 23 éve ralizik, ezalatt Veszprémben szinte soha nem jött ki neki a lépés. Vagy műszaki nehézségek, vagy defekt hátráltatta, de boldogan, vidáman még nem hagyta el a bakonyi murvás futamot. Ettől függetlenül nagy várakozással tekint a hétvégi száguldás elé, hiszen a fehérvári futamgyőzelem után rendkívül motivált a „kékek” csapata.

-  Egyszer minden rossz sorozatnak meg kell szakadni, mi a veszprémi sikerre már nagyon hosszú ideje várunk – árulta el érzéseit az év ötödik futama előtt Hadik András. – Talán éppen most, miért ne szerepelhetnék eredményesen a szezon második murvás hétvégéjén. Abszolút optimistán állunk a következő feladat elé, hiszen eddig jól teljesítettük a szezonban, két futamot megnyertünk, és túl a bajnokság felén harcban állunk a bajnoki címért. Erről azonban egyelőre fölösleges beszélni. Úgy vagyunk ezzel, hogy mindig az előttünk álló, éppen aktuális feladatra koncentrálunk, aztán majd a szezon végén meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő. Természetesen, ha olyan helyzetben leszünk, akkor mindent megteszünk a siker érdekében, de egyelőre nem számolgatunk, hanem Veszprémre készülünk.

Hadik András szerint a pályák minősége miatt megbélyegzett Veszprém Rallye-k kapcsán mindenkinek újra kell értékelni a dolgokat. A miskolci pilóta úgy látja: az esztendők során rengeteget javult a szakaszok minősége, ugyanakkor a földből néhány kő még mindig előkerülhet, ezért vannak olyan részek, ahol fokozott óvatossággal kell közlekedni a hétvégén.

- Jó versenyt és nagy csatát várok – jelentette ki Hadik András. – Régebben talán megállta a helyét a futammal kapcsolatban az autógyilkos jelző, de mostanra ez már egyáltalán nem igaz. Óriási minőségi javuláson mentek keresztül a gyorsaságik. A defekt veszély ugyanakkor továbbra is fennáll, de ez valamennyi murvás gyorsra egyaránt igaz. Veszprémben sűrű programunk lesz. Szombaton ráhangolódunk, vasárnap viszont kőkemény nap vár ránk. Mi egyébként jobban szeretjük az ilyen pörgős programot, hiszen menni, versenyezni szeretünk, nem pedig állni, vagy etapon kocsikázni. Biztos, hogy jó lesz, és talán idén végre mosolygósan gurulhatunk be a célba. 

Laroco Sport Website, by Umbrille