Túl a szezon felén is komoly izgalmakat rejt még a hazai rali-bajnokság, mind abszolútban mind a kategóriák értékeléseiben. A nagy hagyományokkal rendelkező Veszprém Rallye következik a versenynaptárban, ami a tőle megszokott laza talajú pályákkal várja a csapatokat.

A felkészüléshez és az éles versenyre való hangolódáshoz kiváló lehetőséget biztosított a rendező, mivel csütörtökön hivatalos tesztet szervezett, amit sok versenyzőpáros ki is használt, köztük Balogh Jani és Holczer Dani is.

  • Kissé nehezen indult a bemelegítés, sokan szerették volna kipróbálni magukat, így lassabban zajlott a program, de aztán felgyorsultak az események – fogalmazott Balogh János -  Szombathelyen murván, az előző fehérvári futamon, aszfalton és most újra földes utakon kell versenytempót produkálnunk, így van feladat az autó beállításai tekintetében ésnem utolsó sorban, a fejünkben is át kell állnunk. Azt hittem hamarabb jön az érzés a jó irányt illetően, de egészen az utolsó harmadig kellett várni, hogy jó ösvényre lépjünk és annak a filozófiának megfelelően tudjunk közlekedni, ahogy azt előzetesen elterveztük.

Az idei futam merőben hasonlít egy korábban teljesített útvonalhoz, azonban a szakaszok folyamatosan változnak, így a pályabejárásra mindig kellő figyelmet kell fordítani.

  • Az előttünk álló program nem lesz ismeretlen számunkra, néhány évvel ezelőtt már szerepeltek ebben az összeállításban a kiírt gyorsasági szakaszok – folytatta Balogh János. - Sajnos mi akkor technikai probléma miatt már a kislőtéren kiállni kényszerültünk, így túl sok emlékkép nem áll rendelkezésünkre. Alapvetően ismerjük a pályák nyomvonalait, a pénteki és szombati pályabejáráson fel is dolgozzuk azokat, hogy az éles verseny alkalmával a maximumon tudjunk majd autózni.  A rövidke szombati nap hamar le fog zajlani és igazán csak arra lesz elegendő, hogy megmutassa a sorrendet és beállítsa a másnapi rajthelyeket. Kíváncsian várjuk, hogy hova leszünk elegek a kategóriánkban, valamint a 20 darab R5-ös autó között abszolútban el tudunk-e csípni valami előkelő helyezést. A tavalyi eredményeink optimizmusra adnak okot, de a korlátainkon nem szeretnénk túllendülni, hiszen könnyen végzetes kimenetelű kalandba tud keveredni az ember a fák és árkok mentén. Az előző évek is jól mutatják, hogy folyamatosan változik a pálya, előre nem várt helyzeteket kell megoldanunk, olykor 160-as tempónál kell kifordult sziklákat elkerülni, ami sokszor hajmeresztő mutatvány az autóban ülve, de a pálya széléről nézve is. Ezeket a feladatokat kell gyorsan és sérülésmentesen megoldanunk. A tempót folyamatosan szeretnénk fokozni és az optimum mellett a maximumon autózni egy jó eredmény reményében.

Laroco Sport Website, by Umbrille