Ollé Sasa, Ollé Rebeka (Skoda Fabia R5)

Az Országos Rallye Bajnokság ötödik állomása az Ollé család kedvenc versenye, így mi is lehetne a vágya a tapasztalt párosnak, minthogy az élmezőnyben végezzen.

A Székesfehérvár-Veszprém Rallye 2021 lesz az ötödik verseny ebben az évben. Hogy sikerült számotokra eddig az idény, milyenek voltak a tapasztalataitok?

Minden második versenyen értünk célba: vagy nem tudtunk elindulni, mert beteg voltam –elkaptam a Covidot-, vagy kiállni kényszerültünk. Az előző versenyeken benne voltunk a top 10-ben, egész jó eredményeket mentünk, néha ötödik, hatodik időt is autóztunk. Az élmezőnnyel aszfalton nem tudjuk felvenni a versenyt azt már látjuk. Többet kellene tréningeznünk és egy újabb autó se lenne rossz, mert a miénk a legelső fejlesztésű Skoda, így van egy kis technikai hátrányunk. Az élmezőny már az új fejlesztésű verziókkal versenyez, nagyon gyorsak, sokkal több időt fektetnek abba, hogy az élvonalban legyenek. Mi a középmezőnyhöz zárkóztunk fel, azonban ebben az évben a top 10-ben akarunk végezni.

Most jön az idei első murvás verseny.

Igen, emellett még egy murvás futam, a Mikulás Rallye vár ránk, amiken mindenképpen szeretnénk indulni, hiszen itt többször nyertünk már és kedveljük ezeket a szakaszokat.

Neked mennek a veszprémi pályák, szereted is őket. Máshogy készülsz erre a versenyre?

Lesz egy sokkal nagyobb átálló tesztünk, mindent átállítunk murvára, mert ilyenkor megváltozik az autónak a karakterisztikája. Kaptunk egy új futómű-rendszert, Bútor Robi barátunktól jó beállításokat, ezeket teszteljük, reméljük, hogy a módosításokkal sokkal közelebb tudunk zárkózni az élmezőnyhöz.

A lányoddal, Rebekával mész egész évben, Ő nem akar külön menni, vagy most bevált ez a családi páros?

Igen, nagyon tetszik, hogy az autóban egymás mellett ülünk, jól kiegészítjük egymást. Rebeka versenyről-versenyre egyre jobb, tényleg azt lehet mondani, hogy profi navigátor, van érzéke hozzá. A büdzsé sem engedné meg, hogy két külön autóval menjünk, úgyhogy ez a legoptimálisabb megoldás. Rebeka elég jó reklámérték, fiatal lány, sok ismeretséggel, élvezi, nem fél egy másodpercet se. Ha megnézed navigátorból, sok nagy jó versenyző vált, Kazár Miki például, aki több bajnoki címet szerzett navigátorként, pilótaként is magyar bajnok lett. Azt gondolom Rebekának ez egy nagyon jó tanulóév, megismeri a pályákat, megismeri a gyorsaságot. Hiába a középmezőnyben autózunk, azért ez nagyon gyors, megszokja a tempót, a pályák gyorsaságát, ezeket később mindenképpen kamatoztatni tudja.

Nem is azzal volt korábban problémád, hogy nem ügyes, hanem amiatt nem szeretted volna, hogy melletted üljön, mert féltetted, mégiscsak a lányod.

Igen, de ezt az ember meg tudja szokni. Nagyon sokat beszéltünk erről, megszokta a család is, mindenki tudja mit vállal, persze azért a rizikósabb helyzeteket nem vállalom el. Nem akarok mindenáron felzárkózni az élmezőnyhöz, mint régebben, hogy "győzelem vagy halál, hanem menjünk végig a pályákon, ha tizedik idő tizedik, ha tizenkettedik akkor se sírjuk el magunkat, megteszünk mindent, de nem mindenáron, nem kiélezve, nem feszegetve a határokat.

A top 10-ben szeretnénk bent maradni, a murván sokkal jobb lenne előrébb végezni, de kisebb rizikót felvállalva, mint eddig.

Az 5-6. hely az már csillagos ötös lenne?

A célunk az első öt, az nagyon nagy eredmény lenne!

Laroco Sport Website, by Umbrille