Két magyar bajnoki cím után a Klausz-Csányi kettős külföld felé vette az irányt, hogy az osztrák bajnokságban és az Európa bajnoki futamokon próbáljon szerencsét. Egy viadal erejéig azonban visszatér, nem is akárhol, hazai pályáján láthatjuk autózni.

Nem látunk idén az ORB mezőnyében, bajnokként itt lenne a helyed!

2017-ben nem a magyar bajnokságot választottuk, hanem az osztrák rali bajnokságban indulunk és az év második felében az Európa Bajnokság utolsó négy futamán állunk rajthoz. A Veszprém az első és lehet az utolsó magyar futamunk az idén. Számunkra ez a viadal hazainak tekinthető, nagyon szeretem, így nem szerettem volna kihagyni.

Mi az oka, hogy a külföldi versenyzés mellett döntöttetek?

Úgy érzem, hogy kint a rali pályák sokkal technikásabbak, ezért többet tudok tanulni, fejlődni. Külföldön próbálunk tapasztalatokat szerezni, amit egy „nagyautóra” váltásnál szeretnék majd kamatoztatni. Nehéz még megmondani, hogy ez milyen autót jelentene, az utóbbi években az R5-ös kocsik lettek ütőképesek, éppen ezért talán ez lesz a következő lépcső.

Hogy álltok a bajnokságban, itthon két bajnoki címet is magatok mögött hagytatok…

Az osztrák bajnokságban a kategóriánk második helyén állunk, csakúgy mint a junior kategóriában. Egy nagyon gyors osztrák srác van előttem, akivel nagyon jó versenyezni, és szerencsére van, hogy csak egy pár másodperc választ el minket egy 180 versenykilométer után. Kiélezett a küzdelem, nagyjából egyforma teljesítmény tudunk nyújtani, csupán néhány versenyen vagyunk a helyismeret miatt egy kicsit hátrányban.

Egy futamra térsz csak vissza az ORB-be, mi lesz a cél?

Tavaly megnyertük a bajnokságot a kétkerekes autók között, ahol nem volt technikai problémánk, ott minden versenyt megnyertünk, szeretnénk ezen a helyen visszatérni!

Laroco Sport Website, by Umbrille