Különleges statisztika látott napvilágot miszerint Osváth Peti az, aki a legtöbbször versenyzett a lőtéri szakaszon. A tapasztalt pilóta mindent megtesz, hogy ehhez mérten most is szépen helytálljon a veszprémi futamon és további pontokat gyűjtsön az Országos Rallye Bajnokság ötödik versenyén.

Sokszor leírtuk már, hogy számodra ez a környék hazai közeg, így jól ismered a pályákat. Ez a fajta előny most különösen jól jön, hiszen az autóddal még csak ismerkedtek.

Valóban új autóval versenyzünk ebben idényben, ami nagyon jó érzés, azonban még nem vagyunk túl a kezdeti gyermekbetegségein. Talán az utolsó két versenyre ismertük ki egy kicsit jobban a Skodát, remélem a murván nem fog ugyanez megtörténni. Az apróságokat megoldottuk, így az utóbbi két futamon már érdemben is jókat tudtunk autózni, főleg a Mecsek Rallye-n, amikor stabilan tartottuk az ötödik-hatodik hely környékét. Nem voltak kiugró teljesítményeink, de nagyon rosszak sem, remélem ezt a formánkat át tudjuk ültetni a veszprémi versenyre is. A nevezési listában nagyon sok R5-ös autó szerepel, így nem lesz könnyű dolgunk, azonban ez az egyik kedvenc versenyem, imádom a lőtéri gyorsaságit a sajátos varázsát.

Az biztos, hogy előnyt jelent, hogy nagyon szereted ezeket a pályákat és a murvát is jobban kedveled az aszfaltnál.

Így van, papírforma szerint én mentem a legtöbbet a lőtéren. Tavaly Vörös Gergő (a RallyCafé újságírója) nézte meg, hogy Matics Misi és én vagyunk a csúcstartók. Misi idén nem áll rajthoz, és ha beleszámoljuk a Hungarian Baját is, akkor biztosan én autóztam ezen a szakaszon a legtöbbször.

Milyen az autó, hogyan érzed magad benne?

Ahogy folyamatosan állítgattunk rajta, a gyerekbetegségeit is kiküszöböltük, sikerült már magamra igazítanunk. A Veszprém Rallye-t megelőzi egy teszt, hogy még 100%-osabban tudjunk menni. Azt gondolom, hogy ha sikerül megismételnünk a pécsi teljesítményünket, az már jó lenne, azonban ha még előrébb lépnénk az egyszerűen csodás lenne!

Laroco Sport Website, by Umbrille