Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5 Mk II)

Már négy futam után is megnyugtató előnnyel várja a veszprémi folytatást a magyar bajnok, Hadik-Kertész kettős. Természetesen a Fordos páros most is komoly tempót diktál majd, azonban nem mindenáron, a biztos pontszerzés számára az elsődleges.

Négy futamon vagyunk eddig túl, magyar bajnokként hogyan alakult az idény első fele?

Eddig minden rendben volt, vezetjük a bajnokságot. Tavaly mentünk először ezzel az autóval, ami kicsit nyögvenyelősre sikerült, csak az év végén jöttem rá, hogy az irány, amit a beállítások terén választottunk nem tökéletes. Ezen módosítva egy másik vonalon indultunk el, így sokkal jobb az autó. Gyorsabban tudunk vele autózni, ami látszik az eredményeinken is, a nagy nevű külföldi versenyzőkkel is fel tudjuk venni a versenyt, számunkra óriási, hogy egy időket tudunk velük autózni.

Egy alkalom kivételével, amikor Csomós Mixi volt a leggyorsabb, a magyarokat eddig minden versenyen meg tudtuk verni, hazai viszonylatban jók vagyunk, világviszonylatban vagyunk egy kicsit elmaradva.

Hogyan készülsz az első murvás futamra?

Mivel elég jók az eredményeink, semmilyen hülyeséget nem szeretnénk csinálni a Veszprém ralin, természetesen minél gyorsabban akarunk menni, de hiba nélkül. Murván elég kevés a tapasztalatunk, eddig egyetlen versenyt mentünk tavaly a Mikulás ralin álltunk rajthoz ezzel az autóval. Lesz egy tesztünk, megpróbálunk kicsit még finomítani és reméljük hogy minden rendben lesz a verseny hétvégéjén. 

Személy szerint Neked a murva mennyire testhezálló?

Alapvetően bejön, ezekkel az autókkal a murván nagyon élvezetes autózni, nagyon jó a futóművük, gyorsan lehet velük menni.

Az év végén a magyar bajnoki cím kihirdetése hosszabb időt vett igénybe, nem lehetett tudni, hogy végül ki lesz ennek birtokosa… Tiétek lett ez a megtisztelő cím, mennyi lendületet adott erre az évre?

Igazából mi nem foglalkoztunk azzal a huzavonával ami zajlott… Természetesen nagyon örültünk a bajnoki címnek, de nem ettől megyünk idén gyorsabban, hanem attól hogy jobban kiismertük az autónkat, tempósabban tudunk velük közlekedni, mint tavaly.

A Veszprém ralira visszatérve, ezzel a megnyugtató az előnnyel inkább a biztonságot tartod majd szem előtt.

Abszolút, a nevezési listát nézve Csomós Mixi áll hozzánk a legközelebb, ha őt magunk mögött tartjuk, bármelyik helyezés jó a számunkra.

Laroco Sport Website, by Umbrille