Amikor fiatalon örök barátságot kötött a ralival, elsősorban murvára járt. Ott alakult ki benne a sportág iránti vonzalom, később a rajongás. Éppen ezért a magyar bajnokság egyetlen murvás helyszíne nagyon közel áll a szívéhez. Még akkor is, ha az abszolút kedvenc eseményét Mikulás Rallye-nak hívják. 

-         A helyszín ugyanaz, mégis egész más. Most sokkal nagyobb lesz a tét, és a hőség – árulta el érzéseit Hevesi István. – Az első és legfontosabb feladatunk, hogy célba érjünk, minden további csak ezután következik. Tavaly sajnos hibáztam, amiért nagy árat fizettünk. Sajnos kiestünk, pedig vezettük a kategóriát, és már nem volt sok hátra. Pedig én is úgy érzem, hogy a murva többet megenged a versenyzőknek, bátrabban, „bevállalósabban” lehet ezeken a szakaszokon közlekedni. Remélem, hogy a rendkívül erős ORC mezőnyben ismét ott leszünk ez elején, de most a hajrára is jobban oda kell figyelni.

Hevesi Istvánnak eddig jól megy az idei szezonban. Azt mondja: sok múlik az autó megbízhatóságán, és a szerencsében is bízni kell. Az EVO VI-os Mitsubishi új futóművet kapott, a motorháztető alatt pedig egy IX-es erőforrás dübörög. Hevesi István szerint így most már a technika a jobbak közé tartozik.

-         Bízom benne, mert idén nagyon jól muzsikál a technikánk – folytatta a versenyző. – Sokkal nagyobb problémának tartom a vélhetően hatalmas kánikulát. Ezt lesz a legnehezebb megélni, átvészelni. Harminc fok fölötti hőségről beszélnek, az overáll fűt, a padlólemez forró. Annak is komoly kihívást jelent, aki rendszeresen sportol, hát még nekem, aki csak alkalmanként. Természetesen igyekszünk a lehető legjobban szerepelni. A rajtban rápattanok a gázra, amiről aztán le sem szállok. Majd meglátjuk, hogy mire lesz elég ezen a férfiak, kemény versenyen. Ha kevés lesz, akkor kevés, ha elég, akkor viszont nagyon fogunk neki örülni. Az idei mezőny nagyon erős, de azért nem csupán a kategóriát, hanem a nagy abszolútot is szoktuk nézni. Jó lenne mindkét fronton eredményesen, jól helytállni. Először azonban érjünk célba. 

Laroco Sport Website, by Umbrille