Nyilatkozatok- A vasárnapi első kör után

Ranga Péter, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5): „Elsőként rajtolni nem egyszerű, csak a hegyesdi pályán van ennek a leginkább jelentősége, mert végig apró kavicsos. Ráadásul életemben először megyek ezeken a szakaszokon, próbáljuk kihozni belőle a legjobbat, szerencsére növelni tudtuk az előnyünket Balázzsal szemben. Ez a négy másodperc azonban nem túl sok, nyomni fogjuk ugyanúgy a gázt. Az autó tökéletes, most állítunk rajta egy kicsit és új gumikat teszünk fel."

 

Benik Balázs, Rácz Bence (Skoda Fabia R5): „A tegnapi kezdés szélsőséges volt, mert leszakadt az ég és mi nem megfelelő abroncsokkal mentünk ki a szakaszra. Így egy picit jobban féltem az indokoltnál, ugyanakkor sokkal jobban viselkedett a gumi, mint amire számítottam. Ennek ellenére nagyon élvezetes volt a vízen úszkálni. Egy eszméletlenül taktikus nap volt a tegnapi, számunkra a biztonságos célba érkezés volt az elsődleges, de szerencsére az időeredményeink is jók voltak. A mai első körben egy etap után, akkora porban mentünk, hogy nem mertünk nagy kockázatot vállalni, a tejföl ködben óvatosan mentünk. Megtiszteltetés a számomra, hogy Ranga Petivel, vagyis a feltörekvő generációval még feltudom venni a kesztyűt, nagyon boldog vagyok, hogy nyolc év kihagyás után itt tudunk lenni, és talán még nem koptunk ki a mezőnyből."

 

Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5): „Rendben volt az első körrel minden, a porban nem sokat láttunk, ebből kifolyólag egy-két dolgot elbizonytalankodtam. Elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel!"

 

Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Skoda Fabia R5): „Tetszenek ezek a pályák, de a nagy porban annyira bátortalan voltam, sok kanyart egyáltalán nem lehetett látni rendesen, és számomra ezek még ismeretlenek. Teljesen itinerből megyek és a porban a métereket nem tudom jól megbecsülni, sokat elspóroltam. Vigántpetenden pedig elvittünk egy lassítót, bent is hagytunk egy pár másodpercet. Nem állunk rosszul és még három szakasz hátravan."

 

Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Skoda Fabia R5): „A második szakaszon hatalmas por volt, csodálom a navigátoromat, hogy ennyire ügyes. A mai harmadik jól sikerült, eszembe jutottak a régi emlékek, amikor még Érdi Tibi bácsit néztem ezeken a szakaszon."

 

Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5): „Sajnáltuk az első gyorsaságit, mert nagyon szeretjük azt a szakaszt. Szükségünk lett volna arra a gyorsra, hogy minél közelebb tudjunk lépni és faragni tudjunk a hátrányunkból. Így sem vagyunk elkeseredve, tudtunk már javítani, remélem a taktikánk mentén tudunk továbbra is haladni és előrébb tudunk lépni."

 

ifj. Ranga László, Tóth Imre (Skoda Fabia R5): „Nagyon állt a por a szakaszon, mint ahogy mindenkinek, de a bizonytalankodásomban nagyon zavart. Próbálkozunk, ízlelgetem, aztán valami majd lesz, csak felgyorsulok, viszont nem szeretném összetörni az autót, így az év közepén."

Laroco Sport Website, by Umbrille