Jó érzés, hogy erre több újonc versenyző is rajthoz áll a mezőnyben, olyan fiatalok, akik édesapja egykori bajnokok. Herczig Patrik is édesapja nyomdokaiba lépett, a fiatal pilóta ügyesen terelgeti Fiestáját, azonban egy ózdi esés mély nyomokat hagyott benne, ennek leküzdése most a cél, a régi tempó visszanyerése.

A hétvégén kerül sor a bajnokság ötödik versenyére, a Székesfehérvár-Veszprém Rallye az idény első murvás megmérettetése. Hogyan sikerültek eddig a versenyek?

Az idény számunkra nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Az első verseny elég nehéz volt, pontosan nem is emlékszem szereztünk-e pontot, eléggé hátul végeztünk. Az Ózd-Eger Rallye-n pedig volt egy nagyobb balesetünk, ahol nagyon összetört az autó és sajnos a lábam is megsérült, ezért a Salgó ralin nem is tudtunk rajthoz állni.

A Mecsek Rallye-n pedig ennek a balesetnek a következményeként nem voltunk annyira gyorsak. Leginkább miattam, nekem kell újra összeszednem magam, sokszor volt bennem félelem, túl sok helyen nagyobbakat fékeztem, ami az időeredményen is látszott.

A baleset előtt kezdtem úgy érezni, hogy már megszoktam az autót, egyre gyorsabban tudtam vele menni, viszont a Mecsek ralin újra elölről kellett felépítenem mindent. Aszfalton szükségem van még egy-két versenyre, hogy visszanyerjem a régi formám, az egykori tempómban tudjak autózni, utána pedig gyorsulhassak.

A murvával hogy állsz?

Tavaly decemberben versenyeztem utoljára murván, és akkor is volt egy nagy esésünk, amit a mostani teszten még éreztem, de nem volt annyira erőteljes. Úgy gondolom murván sokkal bátrabban megyek, mint aszfalton. Jobban is tetszik, nagyon várom már, a gyorsaságikat tekintve is klassz verseny lesz pozitívan állok hozzá. Megbeszéltük csapatszinten, hogy nem foglalkozunk az eredménnyel, még túl korai lenne. Ez a második éven, azzal már boldog lennék, ha azt érezném, hogy úgy tudtunk menni ami számunkra elfogadható.

Milyen érzés olyan pilótákkal versenyezni, akikkel édesapád is versenyzett?

Nem is tudom igazán szavakba önteni, hogy milyen érzés… Mindig nagyon jó, ha nálam egy sokkal tapasztaltabb versenyző megkérdez a pályákról és tudok vele beszélgetni. 

Szokott apukád ellátni jótanácsokkal?

Persze, nagyon sok tanácsot kapok tőle, az autó beállításai is apától jönnek és természetesen minden versenyt átbeszélünk.

Laroco Sport Website, by Umbrille