Nem sokkal délután négy után elindult a jubileumi Veszprém Rallye, a 21,1 kilométeres Márkó-Jutaspuszta szakaszon. A választott rajtsorrend alapján induló versenyzők közül a Bútor Róbert, Tagai Róbert kettős bizonyult a leggyorsabbnak, Baloghék, majd Kazárék előtt.

Ez a sorrend azonban közel sem tekinthető véglegesnek, mert a tizenegyedikként rajtoló Vincze Ferenc, Farnadi Ágnes alkotta duó a szakasz egyik leggyorsabb részén felborult. A kettős a körülményekhez képest jól van, viszont a versenyt meg kellett szakítani, a közvetlenül utánuk következők megállapított időt kaptak, a mezőny többi része pedig rendesen elrajtolt.

A második gyorsasági szakasz rajtja várhatóan 18.50-kor indul.

Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5): „Nagyon jól sikerült az első gyorsasági, nagyon élveztük. Egy kicsit hátráltatott, hogy azt hittem már az elején, hogy jobb hátsó defektünk van, de miután megbizonyosodtam róla, hogy nincsen, megnyugodtam. Nagyon örülök neki, hogy itt lehetek.”

Balogh János, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5): „Vannak még hibánk, de ritmus szempontjából nem állunk rosszul. Igyekeztünk könnyedén menni, miközben az autót próbáljuk kitapasztalni, felesleges kockázatot nem vállalva. Attól függetlenül, hogy második időt jöttünk, érzem, hogy sok maradt még benne, szokjuk még.”

Laroco Sport Website, by Umbrille