Murvás talajon folytatódik az idei Országos Rallye Bajnokság, az előttünk álló hétvégén ugyanis a 24. Veszprém Rallye-t rendezik meg. A Turán Motorsport párosa nem a megszokott ritmusban készült fel a versenyre. Az R5-ös Ford Fiesta motorja ugyanis csak a futam hetében érkezett meg a felújításról. Erre nem meghibásodás, hanem az előírt kilométerek, az elhasználódás miatt volt szükség.

De ha már az M-Sport hozzányúlt, akkor az új Evo2-es fejlesztési csomagot is beépítették, így néhány lóerővel erősebben tért vissza Magyarországra. Miután a szervizcsapat beépíti az erőforrást, Firciék a csütörtöki teszten hivatalosan is kipróbálják.

- A veszprémi pályákhoz illeszkedő beállítások a rendelkezésünkre állnak, így nem most kell ezeket „kitaláljuk”, csak azon dolgozunk, hogy a motor beépítése, illetve az autó összerakása tökéletesen sikerüljön – mondta a murvás hétvége előtt Turán Frigyes. - A hivatalos teszten fogom kipróbálni, és bízom benne, hogy érezhető lesz az Evo2-es csomag hatása, jóval erősebb lesz tőle kocsi. A veszprémi pályák nem ismeretlenek, versenykiírásban levő útvonallap alapján talán pont így mentünk rajta utoljára, de biztosat csak a pályabejárás után tudunk. Remélem, hogy ezúttal Fortuna fogja majd a kezünket, ebben az esetben ugyanis harcban lehetünk a dobogós helyek valamelyikéért. Jó lenne, ha végre kijönne a lépés, hiszen bennünk és a technikában is benne van a jó eredmény.

A 24. Veszprém Rallye előtti kvalifikációs szakaszra péntek délután kerül sor, az első gyorsasági szakasz pedig szombat délután 16:10-kor rajtol Márkó és Jutaspuszta között. Ezt a szakaszt még egyszer kell teljesíteni, majd vasárnap három helyszínen összesen hat gyorsasági szerepel a programban. A nevezési listán összesen 20 R5-ös autó szerepel, így Friciék igen népes mezőnyben indulnak a Balaton-felvidéken. 

Laroco Sport Website, by Umbrille