Lovász Pál és Kürti Tamás nem akarja elkapkodni a fejlődési folyamatot. A kettős tudja, hogy mindennek megvan a sora, túlzott elvárást nem támasztottak magukkal szemben erre az esztendőre. Az i20-as R5-össel ez az első szezonjuk, gyűjtik a kilométereket és igyekeznek apró lépésekkel előrébb araszolni. Az időeredmények azt mutatják, hogy a TOP5 egyelőre nem reális cél, viszont az 5-10. hely között minden futamon szoros a küzdelem. Egyelőre itt szeretnék állandósítani a helyüket.

- Az elmúlt két futam nem szolgálta ezt a célt, hiszen egy műszaki hiba miatt Szombathelyen az első nap után kénytelenek voltunk feladni a futamot, Fehérváron pedig egyéb elfoglaltság miatt el sem tudtunk indulni – vonta meg a mögöttünk hagyott időszak mérlegét Lovász Pál. – Éppen ezért már nagyon várjuk, hogy ismét versenyautóban üljünk, megkezdjük Veszprémben a murvás száguldást. A hét elején egy hosszabb tesztet tartottunk, ez is része annak a folyamatnak, ami egy R5-ös mellé jár. Meggyőződésem, hogy ilyenkor lehet megtalálni az út bal és jobb oldalán, valamint a féktávokon azokat a centiket, amivel éles körülmények között gyorsabb lehet az ember. Az idei bajnokságban vérmes reményeink már nem lehetnek, ezért úgy gondoltuk, egy-két szimpatikusabb, külföldi futamra is ellátogatunk, hogy a Hyundai-al még közelebbi barátságba kerüljünk. Természetesen számunkra továbbra is az ORB lesz a legfontosabb, de a jövő esztendőnek szeretnénk nagyobb tapasztalattal, rutinnal nekivágni.

Az idei bajnokság ötödik versenye előtt is a realitások talaján maradt Lovász Pál. A 24. Veszprém Rallye-n is az ötödik-tizedik hely valamelyikére várja magukat, azt viszont nagyon szeretné, ha a pódiumosokhoz képest valamelyest csökkenne a hátrányuk. Erre akkor lehet meg az esélyük, ha végig fegyelmezetten, pontosan terelgetik az i20-ast a bakonyi murván.

- A hétfői teszten sokat foglalkoztunk a futóművel, ami azonnal éreztette a hatását. Ha kimondottan a murváról beszélünk, akkor a veszprémi gyorsok jobban fekszenek, még akkor is, ha ezeken a szakaszokon fontos a kellő óvatosság is. A kánikulára szaunázással készülünk, az extrém hőség ugyanis könnyen megviselheti az embert. Bár érdekes, hogy a 60-70 fokot bírni szoktam az autóban. Ha esős lesz időjárás, akkor is van előttünk jó példa, hogy mit kell tenni. A bajnok páros megmutatta Szombathelyen, bár ehhez sok-sok év tapasztalat és rutin szükséges. A jól eltalált gumiválasztás és az autó beállításai lényegesek, és nekünk is lépegetni kell előre, hiszen a Hyundai-ban rengeteg a tartalék. 

Laroco Sport Website, by Umbrille