Hirdetőtábla

A 25. TAXI4 Veszprém Rallye-n a Rallye2 mezőnyében hat gyorsasági szakasz után a Ráti Gergő, Borók István kettős győzedelmeskedett. A félidőnél vezető Krehlik Nándor, Madarász Szabolcs párosnak ugyan sikerült megjavítania autóját, de teljesítményük csak a második helyre volt elég. A harmadik helyet a Trencsényi Vince, Pannuska Dávid duó szerezte meg.

25. TAXI4 Veszprém Rallye, összetett eredmény:
1. Ráti Gergő, Borók (Ford MK2)                                                             54:01,4
2. Krehlik Nándor, Madarász Szabolcs (Lada VFTS)                          +28,4
3. Trencsényi Vince, Pannuska Dávid (Ford Fiesta R2T)                 +36,6
4. Dudás Gergő, Molnár Zsolt (Citroen C2 R2 Max)                         +2:15,3
5. Papp Arnold, Aczél András (Citroen C2 R2)                                    +2:19,4

A Rallye2 mezőnye vasárnap reggel vágott neki a küzdelmeknek a 25. Taxi4 Veszprém Rallye-n. Szoros küzdelemben három gyorsasági szakasz után kalandos versenyzéssel a Krehlik Nándor, Madarász Szabolcs kettős áll az élen egy Lada VFTS-sel. A második legjobb idővel a Trencsényi Vince, Pannuska Dávid duó foglalja el az összetett második helyét a Ráti Gergő, Borók István páros előtt.

A Veszprém Rallye nem csak a pályák jellege, hanem az időjárás miatt is biztosan nagy kihívás elé állítja a Rallye2 mezőnyébe nevezett 26 versenyzőpárost, hiszen úgy indultak el a pályabejárásra, hogy lógott az eső lába, így könnyen megeshet, hogy esőben írnak itinert, de másnap száraz pályákon kell nekik versenyezni. De a lehetőségek tárháza jelenleg végtelennek tűnik, akár fordított helyzet is elképzelhető. A legnagyobb kihívásnak a hajmáskéri pálya ígérkezik. Megkérdeztük a Rallye2-es versenyzőket a terveikről.

Ráti Gergőéknek, ha nem is futamgyőzelemmel, de sikerült visszaszerezni, a 201-es rajtszámot Székesfehérváron, a Rallye2 Bajnokságban. Ám az a faramuci helyzet állt elő az ötödik fordulóra, hogy eddig még senki sem tudott két futamot nyerni a Rallye2-ben, az idei évben. Sőt az is biztosnak látszik, hogy bárki nyeri meg a hétvégi versenyt, annak bizony mérföldkő lesz a pályafutásában a siker, mivel csak egyetlen olyan pilóta neve szerepel a rajtlistán, aki korábban aranyéremmel térhetett már haza, a Balaton partjáról. A kérdés tehát az, hogy tud e duplázni valaki, vagy tovább folytatódik a körbeverés a veszprémi murván? 

Határ

Határ Attila és Deák Heni eddig kivétel nélkül, minden Rallye2-es versenyén az élmezőnyben, valamint az összetett értékelés első helyén autózott, amikor idő előtt kellett leadniuk a menetlevelüket. Székesfehérváron is így alakult a futamuk. A Peugeot-juk egy szakaszt engedett nekik teljesíteni, Attiláék pedig azt könnyedén meg is nyerték. Most azon dolgoznak, hogy a Baranya Kupa után ne csak jó részeredményekről, hanem akár egy futamgyőzelemről is beszámolhassanak. Határ Attilával beszélgettünk.

Laroco Sport Website, by Umbrille